Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Banskobystričanom hrozil Silvester v papučiach. Zaúradovali sponzori
Zdielať na

Banskobystričanom hrozil Silvester v papučiach. Zaúradovali sponzori

Banskobytričanom hrozilo, že tohtoročného Silvestra budú oslavovať doma v papučiach, aj keď to tak neplánovali. Každoročný program na námestí spojený s vystúpeniami hudobných skupín a ohňostrojom, mesto zrušilo. Vraj treba šetriť.

Nielen podnikatelia, aj obyvatelia prispeli

Tento rok hrozilo, že ľudia sa budú pozerať akurát tak na tmavú oblohu a nie na ohňostroj. Mesto šetrí. "Ušetrili sme týmto krokom 12 tisíc eur," povedala hovorkyňa MsÚ Monika Pastuchová. 

Namiesto silvestrovských osláv mesto pripravuje netradične iba ohňostroj na nový rok. O sedemnástej hodine. Takýto priebeh a žiadny silvestrovský program na námestí však vyvolal sklamanie. Prekvapivo, našli sa sponzori, ktorí oslavy zafinancovali. Do zbierky sa okrem podnikateľov zapojili dokonca aj mnohí obyvatelia mesta.

Tešia sa až na dva ohňostroje

"25 rokov tu bol ohňostroj, nechceli sme aby sa prerušila táto tradícia," povedala organizátorka Ingrid Kubovčíková. Takýto krok napokon odobrili aj zástupcovia samosprávy. Program, ktorý tento raz nie pod taktovkou mesta, začne o jedenástej večer diskotékou. Hoci pôvodne pre šetrenie hrozilo, že oslavy nebudú, basnkobystričania sa napokon môžu tešiť až na dva ohňostroje.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy