Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
VTIPNÉ VIDEO. Takto šampanské určite neotvárajte!
Zdielať na

VTIPNÉ VIDEO. Takto šampanské určite neotvárajte!

Mnohí sa pred ním rýchlo bežia skryť, zakrývajú si uši a ženy zvyknú aj jačať. Reč je o šumivom víne, u tých bohatších o šampanskom. V nejednej izbe je po ňom pamiatka v omietke. Na Silvestra však nesmie chýbať v žiadnej domácnosti. Toto sú spôsoby, akými chutný nápoj určite neotvárajte... A na záver rady, ako naopak áno...

Aj bublinky sa správajú slušne

Veľakrát sa stane, že po otvorení ostane šumivého vína len do polovice fľaše. "Vždy otvárať pri 45 stupňovom uhle, lebo vtedy tlak nie je na uzáver ale na hrdlo fľaše a vtedy vám nevznikne ten tlak a nevystrelí vám to a aj tie bublinky sa správajú slušne," radí vinárka Ingrid Vajcziková.

Iným spôsobom sa šumivé vínko otvára pri plastovom uzávere, inak pri korkovom. "Prírodný korok sa buď v smere alebo v protismere hodinových ručičiek točí a on sám vychádza," pokračuje vinárka. Pri plastových uzáveroch by ste mali fľašu otvárať aj s želiezkom na vrchnáku.

Zamachrujte šabľou

"Si to pridržíme, uvoľníme a aj s tým želiezkom pomaličky mykavým pohybom otvárame," hovorí Vajcziková. Pokiaľ počas silvestrovskej noci nechcete, aby zažiaril len ohňostroj ale aj vy doma v obývačke, môžete použiť aj tretí spôsob otvárania a to pomocou šable.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články