Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Dovolenka na arabský spôsob. Aj kemp môže byť ako luxusný hotel
Zdielať na

Dovolenka na arabský spôsob. Aj kemp môže byť ako luxusný hotel

Viete ako vyzerá arabská zimná dovolenka? Vzhľadom na klimatické podmienky lyžovačka a snežné radovánky asi nehrozia. Namiesto toho Arabi trávia veľa času v púšti alebo v horách. Aj na prvý pohľad obyčajný kemp môže byť rovnako luxusný ako hotel. Pozrite sa...

Luxus na arabský má rôzne podoby. Ománske hory sú drsne a miestami nebezpečné. Zároveň však ideálne miesto na ekologickú turistiku a to nie hocijakú. Aj obyčajný stan sa môže premeniť na komfortný apartmán, ktorý dokáže konkurovať špičkovým hotelom. V porovnaní s nimi má však jednu obrovskú výhodu. Neopakovateľný výhľad. "Jedným z dôvodov, prečo sme si vybrali toto miesto je pokoj, nádherné hory a všetko navôkol," hovorí turista z Nemecka Norbert.

Nudia vás hotely? Poďte do stanu...

"Ľudí už hotely nudia a chcú niečo nové, tak sme pre nich vymysleli stany s luxusným zariadením," uvádza Richard John Paul, manažér rezortu. Napriek tomu, že takmer každý stan je vybavený klimatizáciou, zapnúť ju, sa odváži málokto. "Je tu o 5 až 10 stupňov chladnejšie ako dole v meste a ľudia sa k nám cez víkendy chodia trochu schladiť," dodáva manažér hotela.

Okrem dokonalého oddychu, si návštevníci tohto kempu nevedia vynachváliť najmä východy a západy slnka nad miestnymi horami. Z privátnej terasy sa naskytajú pohľady, ktoré by bol hriech nezvečniť.

Rezort šetrí prírodu

Rezort si dal za cieľ šetriť prírodu - má vlastnú elektrinu a čistiareň na vodu. "Každý deň nám ju vozia cisterny. Počas sezóny sa k nám niekedy musia vyšplhať aj trikrát," uvádza manažér rezortu.

Tí aktívnejší môžu oddych vymeniť za dobrodružné výlety na bicykli. Zjazd do údolia je hračka, šplhať sa späť do kopca vydržia len tí zdatnejší. "Toto mesto je v Ománe jedinečné. Nie je tu takmer žiadna premávka, sú tu hory a bicyklom sa dostanete do každého údolia," hovorí šéf pre športové aktivity Christian Handrich. Návrat do stanu je potom odmenou, ktorú si vychutnáte plnými dúškami.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články