Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Ovocné diéty sú lákavé. Ale priberá sa z nich!
Zdielať na

Ovocné diéty sú lákavé. Ale priberá sa z nich!

Ovocie máme radi asi všetci. Hlavne počas letných dní si ho doprajeme na tony. V zime sa tešíme džemom, či zaváraninám. Pocit, že žijeme zdravo, je síce fajn, no netreba zabúdať na množstvo ovocia, ktoré zjeme. Málo ľudí si totiž uvedomuje, koľko cukru obsahuje.

Inšpirácia rôznymi diétami môže spôsobiť, že namiesto chleba si porajeme na raňajky ovocnú šťavu. Možno by ste boli prekvapení, že z hľadiska energie sú na tom oboje raňajky rovnako.

Nebojte sa

Nevešajte hlavu, nie je ovocie ako ovocie. Niektoré druhy totiž obsahujú menej cukrov. Menej sladké ovocie sú napríklad jahody, čerešne, maliny, grep, či ananás. Ovocie, na ktoré by ste si z hľadiska štíhlej línie mali dávať väčší pozor, je napríklad papája, mango, marhule ale aj hrušky, či melń a nektrinka.

Pozor na množstvo

Aj keď je ovocie lepšou voľbou ako sladkosti či zmrzlina, neplatí, že ak sa najeme jabĺk či banánov  do prasknutia, nepriberieme. Podľa odborníkov by sme mali zjesť 2 jablká denne, jeden banán alebo 2 stredne veľké pomaranče.

Kúsok ovocia by mal byť súčasťou raňajok, Bez obáv ho môžeme jesť aj počas dňa, večer by sme už na ovocie či, ovocné šťavy mali úplne zabudnúť

Ešte kalorickejšie je sušené ovocie, zaváraniny či džemy. Aj napriek tomu platí, že ovocie je zdravé a nemalo by chýbať v našom jedálničku. Je potrebné len zvoliť správnu mieru a nepreháňať.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články