Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zmeškaný let v Bratislave, hľadá sa vinník
Zdielať na

Zmeškaný let v Bratislave, hľadá sa vinník

Veľké rozhorčenie a ďalšia nevydarená dovolenka. Vinníkom však tentokrát nie je cestovná kancelária ani preplnený hotel. Problémy dvoch českých rodín a jedného Slováka sa totiž začali už na bratislavskom letisku. Údajne pre zdĺhavé kontroly nestihli let na Britské ostrovy a dovolenka sa pre nich skončila predčasne.

Väčšinu bežného prázdninového dňa je na bratislavskom letisku bežná prevádzka, húfy cestujúcich by ste tu hľadali márne. Verili by ste preto, že pre nával cestujúcich môžete zmeškať váš let? Zrejme len ak by išlo o akty X.

Lietadlo vo vzduchu, pasažieri na zemi

Niečo podobné sa však podarilo dvom rodinám z 280 kilometrov vzdialeného Jindřichovho Hradca. Vybrali sa na dovolenku do írskeho Dublinu, no do lietadla sa na rozdiel od batožiny nedostali. "Tešil som sa, ale skazilo mi to teraz toto," povedal syn jednej z cestujúcich Honzo.

Na letisku boli viac ako poldruha hodiny pred odletom, no k vchodu do lietadla prišli neskoro. "Z bližšie nešpecifikovaných dôvodov, bez viny na strane letiska, sa k odletovým východom dostavili 12 minút pred odletom," skonštatovala hovorkyňa letiska M. R. Štefánika Dana Madunická.

Problémom nával cetujúcich?

Údajne čakali na výzvu a plynulý prechod cez kontroly im prekazil nával cestujúcich iných liniek. "Po preverení kamerových záznamov sme zistili, že cestujúci pri vybavovaní danej linky strávil na detekčnej kontrole v priemere 11 minút," priblížila Madunická.

To isté sa stalo aj Jozefovi z Lučenca, ktorý letel za prácou do Liverpoolu. "Keď ma colník odbavil, dostal som sa k dverám, dvere zavreli, že bohužiaľ, už som po limite," povedal pán Jozef. Dopravca totiž striktne stanovuje časový limit minimálne 30 minút.

Nikto im vraj nepomohol

Cestujúcich pobúrila aj neorganizovanosť a neochota riešiť ich situáciu. "Posielajú nás z jedných dverí do druhých, nikto nie je kompetentný, aby nás vybavil," povedal pán Jozef. Na neochotu sa sťažovali aj české rodiny. "Absolútne žiadna ochota, aby nejaký náhradný let, nič. Nikto sa k tomu nechce vyjadrovať," doplnila cestujúca Věra.

Ostatní nastúpiť stihli

Podľa analýzy záznamov letu však za zmeškanie odletu letisko nemôže. Preto dovolenkári musia niesť všetky následky na vlastných pleciach. Zaujímavý je aj ďalší fakt. "Po cestujúcich, ktorí svoj let zmeškali, sa na check in dostavilo ďalších 27 cestujúcich, ktorí svoj let bez problémov stihli," poukázala Madunická.

Do Dublinu napokon pre vyťaženosť ďalších letov neodleteli a ich dovolenka sa skončila doma v Česku. Pre zaujímavosť, podobných prípadov sa na letisku denne niekedy stane aj 10.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články