Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
SERVISNÁ TÉMA. Pohotovostný plán na letisku, čo robiť a nerobiť
Zdielať na

SERVISNÁ TÉMA. Pohotovostný plán na letisku, čo robiť a nerobiť

Výbuch v Burgase si vyžiadal sedem životov a desiatky zranených. Pre dovolenkárov, ktorí boli v tom čase na letisku, bolo najhoršie, že o útoku nič netušili. Od zamestnancov letiska nedostali žiadne informácie. V nevedomí len čakali na svoj let. Pre takéto situácie sú pohotovostné plány, ktoré jasne hovoria ako sa majú zamestnanci a cestujúci správať.

"Nikto nevedel v tom momente čo sa stalo a jednotlivé zložky, ktoré na letisko prichádzali vyhodnocovali situáciu, nakoľko nebolo jasné či ešte nevznikne ďalšia hrozba," uviedla hovorkyňa bratislavského letiska Dana Madunická. Situácia, aká nastala po výbuchu v Burgase bola úplne normálna. Na letiskach majú takzvané pohotovostné plány, vďaka ktorým zamestnanci a záchranárske zložky vedia, ako sa majú správať.

Nefotografujte, riaďte sa pokynmi

"V tom momente nie je dôležité fotografovať, ale počúvať zložky ktoré túto situáciu koordinujú, lebo v prvom rade sa snažia všetkých cestujúcich dostať do bezpečia, aby neprišlo k ďalším stratám na životoch," tvrdí Madunická. Z toho dôvodu je vždy potrebné, aby sa cestujúci riadili tým čo im personál letiska povie. Rovnako nezaťažovali mobilnú sieť, aby bola dostupná pre záchranárske zložky. Na informácie by si mali počkať od personálu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články