Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Mužská nevera? Vraj výsledok evolúcie...
Zdielať na

Mužská nevera? Vraj výsledok evolúcie...

Mnohí za mužskou neverou vidia teóriu evolúcie, kedy je muž jednoduchom lovcov, ktorý potrebuje neustále získavať nové koristi v snahe získať uznanie v skupine ostatných mužov. Realita je pritom niekde úplne inde. Vo väčšine prípadov nesie vinu na nevere muža aj žena.

UPOZORŇUJEME, ŽE REPORTÁŽ NIE JE VHODNÁ PRE MALOLETÝCH A MLADISTVÝCH DIVÁKOV!

"Evolučná teória je iba výhovorka alebo možno dobrá zámienka k tomu, aby niektorí muži mohli loviť ako chcú. Hovorila som so stovkami mužov a riešila ich nevery, milenky a manželky. Ani jeden z nich nepovedal, že to bol jednoducho prirodzený pud podľa nejakej teórie," uviedla odborníčka na partnerské vzťahy Lenka Černá.

Skúsenosti odborníčky ukázali, že za neveru muža môžu určitým spôsobom aj ženy. Pozrite si najčastejšie dôvody, prečo sú muži vlastne neverní.

Strata pocitu skutočného chlapa 

Muži chcú svoje ženy nielen dobývať, ale aj chrániť. Pokiaľ sú ženy veľmi samostatné, sebestačné, finačne nezávislé, muži nadobúdajú pocit, že ich ženy vlastne nepotrebujú. "Chlap je v dnešnej spoločnosti vychovávaný k tomu, aby sa o svoju svorku staral, a to mu dáva pocit dôležitosti. Preto chce väčšina mužov dobrú prácu, úspech a peniaze. Keď svoju funkciu ochrancu a zabezpečovateľa totiž muž stratí, je demotivovaný a frustrovaný. Hľadá si tak možnosť ochraňovania a dokazovania svojej hodnoty niekde inde. Teda v náručí niekoho iného," poukázala Černá.

Strata pocitu prvenstva

Muž je z pohľadu psychológov v podstate veľké dieťa, ktoré vyžaduje nonstop pozornosť a akonáhle sa partnerom narodí dieťa, muž v mnohých prípadoch stratu svojho prvenstva neunesie. "Vy to síce myslíte dobre, staráte sa, kojíte a nespíte, zabúdate ale na to byť nielen matkou, ale aj partnerkou. A on potrebuje mať ten pocit, že je pre vás dôležitý, že sa o neho chcete starať rovnako o vaše deti. Keď tento pocit dlhodobo stratí, začne si hľadať prvenstvo a záujem niekde inde," upozornila Černá.

Bez zábavy

Ak niečo muži skutočne milujú tak zábavu a hry. "Keď sa z vás stane fúria, ktorá ho iba komanduje, úkoluje a v teplákoch cez víkend iba upratuje...to je ale zábava! Tak si muž hľadá zábavu a príjemné chvíle inde. Najprv na futbale, potom v aute, vo finále u mladšej milenky. Tá sa totiž smeje, je za každú srandu a neotravuje ho posekaním trávniku," podotkla Černá.

Nuda v posteli

Sex k partnerskému vzťahu patrí a pokiaľ jedna strana odmieta či nemá snahu o vylepšenie intímneho vzťahu, tak sa nemôže diviť, že jeho polovička začne rozmýšľať nad sexom mimo manželskej spálne. "Mám pocit, že manželka je skôr moja sestra. Spí v pyžame, na sex nemá kvôli všetkým starostiam, bolestiam a kojení náladu. A tak som roky doliezal a prosil. Po pár rokoch ma to ale prestalo baviť a našiel som si niekoho iného," zveril sa jeden z neverníkov.

Nízke sebavedomie

Keď má žena nízke sebavedomie, vykrmuje sa podľa Černej do obrovských rozmerov, kupuje si 50-ty pár topánok alebo chodí na plastiky. "Keď si muž neverí, dokazuje si aspoň trochu svoju hodnotu pri zarábaní peňazí, pri nákupoch zaujímavých áut alebo počtom získaných žien. Určite so mnou budete súhlasiť, že lepšie sú prvé dve varianty. Keď už je nízke sebavedomie, nech si to muži kompenzujú radšej zarábaním ako sexom s inou, že? Bohužiaľ, tretia varianta neustáleho vyhľadávania sexuálnych partneriek je najčastejšia," uzavrela Lenka Černá.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články