Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
PRIESKUM. Skutočná pravda o sexuálnych praktikách...
Zdielať na

PRIESKUM. Skutočná pravda o sexuálnych praktikách...

Praktiky z postelí dospelých odhalil rozsiahly výskum súčasnej ľudskej sexuality. Vedci sa z neho dozvedeli všetko o orgazme, masturbácii, ale aj sexuálnej orientácii.

UPOZORNENIE: Obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

Napríklad dospelí muži pocítia vrchol najčastejšie a najrýchlejšie vtedy, ak je súčasťou pohlavnej aktivity predovšetkým vaginálna súlož. To ženy sú omnoho zložitejšie.

S ochranou je to omnoho lepšie

U nich nastáva vyvrcholenie najčastejšie potom, čo je do sexu zapojených viac techník a metód dráždenia, najčastejšie orálny sex. Národného výskumu sexuálneho zdravia a chovania sa zúčastnilo 6 tisíc osôb vo veku od 14 až 24 rokov.

Z ďalších výsledkov vyplýva, že kondóm používajú ľudia dvakrát častejšie pri náhodnom sexe s cudzou osobou než pri súloži s trvalým partnerom. Osoby, ktoré s ochranou nemajú problémy, pritom hodnotí svoj pohlavný život pozitívnejšie, sú častejšie vzrušení a celkovo majú zo sexu väčší pôžitok.

Muži masturbujú viac

Bisexuálov, gayov a lesbičiek je pritom v priemere populácie okolo 8 percent. Homosexuálnu skúsenosť, teda sex s rovnakým pohlavím aspoň raz v živote skúsil dvojnásobný počet dospelých.

Masturbácii si pritom najviac oddávajú muži a ženy vo veku 25 až 29 rokov, je to 84 percent pre mužov a 72 percent pre ženy. Medzi mužmi staršími než 70 rokov masturbuje 46 percent a medzi ženami v rovnakej vekovej skupiny 33 percent jedincov. 

Na Slovensku sa už párkrát uskutočnil Dúhový pride. Je to pochod za ľudské práva neheterosexuálnych ľudí, za ich spoločenské a politické zrovnoprávnenie a prvou oslavou gejsko-lesbickej hrdosti.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články