Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Marián Kollár už nešéfuje lekárskym odborárom
Zdielať na

Marián Kollár už nešéfuje lekárskym odborárom

Marián Kollár už nešéfuje Lekárskemu odborovému združeniu. Novým predsedom bude Peter Visolajský z Fakultnej nemocnice Nitra.

Novým predsedom Visolajský

Podpredsedami sú po voľbách vedenia Ján Sýkora z Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava, Pavol Oravec z nemocnice vo Vyšných Hágov a Michal Polician z Fakultnej nemocnice Prešov. Snem LOZ udelil MUDr. Mariánovi Kollárovi za jeho zásluhy honor čestného predsedu LOZ.

Nový predseda LOZ Peter Visolajský chce prioritne uviesť do života protikorupčné opatrenia, ktoré vypracovalo LOZ ako súčasť svojich záväzkov, vyplývajúcich z Memoranda, ktoré podpísalo na sklonku minulého roka s vládou SR.

Záväzky nového predsedu

Nový predseda chce zabrániť tomu, aby už nedochádzalo k uzatváraniu nevýhodných zmlúv a tým k tunelovaniu peňazí z už aj tak podľa LOZ podvyživeného rezortu zdravotníctva.

Visolajský bude naďalej požadovať, aby si zmluvný partner - vláda SR plnila svoje povinnosti, ku ktorým sa zaviazala v Memorande. Verí, že nový minister zdravotníctva sa stane korektným partnerom nielen LOZ-u, ale i všetkým organizáciám pôsobiacich v zdravotníctve.

Lekárski odborári v decembri vyhlásili štrajkovú pohotovosť. Nepáčilo sa im totiž, ako vláda a parlament pristúpili k napĺňaniu požiadaviek z memoranda.

Súvisiace články