Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
VIDEO: Ryba v čokoládovom vajíčku? Pozrite sa na tieto výtvory
Zdielať na

VIDEO: Ryba v čokoládovom vajíčku? Pozrite sa na tieto výtvory

BRATISLAVA / Veľká noc inšpirovala belgických čokolatierov, aby si vysúkali rukávy a predviedli svoje schopnosti. Nemali to vôbec jednoduché. Okrem Veľkej noci sa pritom mali držať aj druhej témy. Tou bol surrealizmus. Niektoré predstavené vajíčka boli skutočne na zjedenie.

​Mimoriadna výstava sa koná v jednom z luxusných hotelov belgickej metropoly. Malých aj veľkých maškrtníkov láka na čokoládové vajíčka, aké ešte nevideli. Desiatky belgických čokolatierov totiž zareagovali na výzvu a pri príležitosti stého výročia surrealizmu v Belgicku vytvorili nefalšované, surrealistické, čokoládové vajíčko. Ak si myslíte, že sa celé vajíčko nedá zjesť, mýlite sa.  

Čo vyvolalo najväčšiu pozornosť?

Najväčšiu pozornosť na výstave vyvolalo čokoládové vajce v tvare ryby, v ktorom sa skrýva akvárium so skutočnou rybkou. Umelec pripomenul, že tá je iba na ozdobu. Autor sa inšpiroval tým, že Veľkonočný pondelok spadá na prvý apríl. Vo francúzštine a k tomuto termínu viaže termín "aprílová ryba". "Keďže oslavujme storočie surrealizmu, umiestnili sme živú rybu do čokoládovej ryby," dodal.

Diela sú vo vo veľkosti od 50 do 60 centimetrov za hodinu a ich autori ich ponúkali aj na predaj. Všetky pritom chutili rovnako. Lacné však neboli. Výťažok z výstavy poputuje na konto jednej z detských nemocníc. 

Súvisiace články