Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zlodeji vedia, kam ísť! Pozrú si Facebook
Zdielať na

Zlodeji vedia, kam ísť! Pozrú si Facebook

Jedna súkromná anglická poisťovňa si nechala urobiť prieskum o tom, aké byty a domy zlodeji najčastejšie vykrádajú a ako sa na lúpež pripravujú. Anketári sa pýtali tých najpovolanejších - už "napravených" zlodejov. A výsledok? Často im prácu uľahčujeme my sami.

1700 domácností za 4,5 milióna eur

Len za minulý rok navštívili nepozvaní hostia viac než 1700 bytov a domov na Slovensku. Škodu, ktorú tak spôsobili na poškodených domácnostiach a ukradnutých veciach, sa vyšplhala až na 4,5 milióna eur. Chytiť zlodeja na mieste je takmer nemožné. Aj keď... Aj také prípady sa stali.

Zlodejom byty sami núkame! Aj vďaka Facebooku

Podľa najnovšieho anglického prieskumu stačí zlodejom na vykradnutie bytu obyčajných 5 minút. Nevadia im ani zvedaví susedia. Odradí ich len kvalitný zabezpečovací systém a kamery. A čo im doslova pomáha? Kľúče schované pod rohožkou, v kvetináčoch, pootvorené okno a v poslednej dobe aj statusy na sociálnych sieťach!

Práve pootvorené okno môže postačiť poisťovni, ktorá vám odmietne škodu preplatiť. Jej pravidlom je dodržať pravidlá zabezpečenia bytu. Teda zamknuté dvere a zatvorené okná... Nepríjemný je aj pocit, ktorý získate hneď, ako prídete na to, že ste vykradnutí.

Miesta, kam zlodeji smerujú

Prvé veci, po ktorých zlodeji idú, sú kľúče od auta, nasleduje prehľadanie nočných stolíkov, chladničiek, kde si vraj ľudia najčastejšie schovávajú cennosti. Preto pozor, zlodeji vedia, ako na to!

ISIFA

Súvisiace články