Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Policajt (30): Roky bezúhonný a zrazu - zlodej!
Zdielať na

Policajt (30): Roky bezúhonný a zrazu - zlodej!

Vo väzbe vo štvrtok skončil 30-ročný policajt z Banskej Bystrice. Spolu s dvoma kumpánmi vykradol dom na lazoch neďaleko Krupiny. Kolegov z kriminálnej polície jeho zadržanie prekvapilo, roky mal totiž povesť bezúhonného policajta. Za krádež a nedovolené ozbrojovanie mu teraz hrozí basa.

Takpovediac padli do nastraženej pasce. Trojicu zlodejov chytili tristo metrov od domu, kde kradla. Aj s celým lupom. V kufri auta bola motorová píla, náboje, aj zbrane. Zlodeji išli na istotu, mysleli si, že sa im nič nemôže stať, veď jedným z nich bol aj policajt. O to viac ich prekvapilo zadržanie.

Ako operatívec pracoval na kriminálke 10 rokov

"Polícia mala operatívne informácie o tejto akcii, a preto aj zadržala páchateľov priamo pri čine," hovorí Lucia Garajová z komunikačného odboru MV SR. Obvinený policajt nie je žiadny nováčik. Na kriminálke v Banskej Bystrici pracuje ako operatívec už desať rokov. O to viac jeho zadržanie kolegov prekvapilo. Jeden z kolegov vraví: "Poznal som ho ako šikovného policajta s dobrými výsledkami. O to viac nás táto informácia zaskočila."

Nevládal splácať hypotéku a živiť rodinu...

30-ročný policajt pred sudcom všetko priznal. Splácať hypotéku, uživiť ženu a malú dcéru vraj bolo nad jeho sily. Ani to nepomohlo. On aj dvaja komplici skončili vo väzbe.

"Nadriadený policajta už spracováva návrh na jeho prepustenie zo služobného pomeru," informuje hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. Policajti prehľadali aj kanceláriu svojho kolegu a našli väčšie množstvo nábojov a biely prášok. Všetko to už poslali na expertízu.

Nie je vylúčené, že trojici mužov časom pribudnú aj ďalšie obvinenia. Podľa našich informácií už policajti porovnávajú pachové stopy s ďalšími  - doteraz neobjasnenými - lúpežami.

Policajt_kradol_mreže

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy