Polojasno
21°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Utiekol policajtom ako kúzelník Houdini!
Zdielať na

Utiekol policajtom ako kúzelník Houdini!

Mená slávnych mágov ako Houdini či Copperfield sú vám určite dobre známe. Ich zázračné kúsky vyrážajú dych. Dostali však vážnu konkurenciu. Trik hodný kráľa čarodejníkov sa podaril na Slovensku podozrivému občanovi z Alžírska. Dokázal uniknúť z policajných pút v policajnom aute a priamo pred policajtmi.

Novozámockí policajti predviedli cez víkend na výsluch 24-ročného Alžírčana. Dlho sa však u nich nezdržal. Po jeho vypočutí, údajne ako svedka, sa totiž zistilo, že mladík nielenže nemá pri sebe žiadne doklady, ale pravdepodobne nemá ani povolenie na pobyt na Slovensku

Alžírčan je na Slovensku nelegálne

"Policajti po preverení na oddelení zistili, že sa tento muž zdržiava na území Slovenskej republiky neoprávnene," prezradila Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia PZ SR.

Policajti po preverení na oddelení zistili, že Alžírčan sa zdržiava na území Slovenskej republiky neoprávnene. Keďže žiaden iný čin, inak neškodnému štátnemu  príslušníkovi Alžírska policajti nepreukázali, obvodní policajti zavolali kolegov, ktorí majú na starosti nelegálne pobyty.

Ušiel im priamo z auta aj s putami

Službukonajúci policajti cudzineckej polície, ktorí sídlia len o pár ulíc ďalej preto sadli do služobného auta, aby si išli pre cudzinca, ktorý nemá v poriadku doklady. Tí však muža s putami na rukách nestihli predviesť na oddelenie. Zopakovala sa totiž nevšedná situácia z Krompách pri zatýkaní miestneho občana, spred poldruha roka. Aj v Nových Zámkoch totiž príslušník cudzineckej polície usadil podozrivého do auta, zatvoril dvere, a kým sa k nemu stihol usadiť z druhej strany, podozrivý z auta jednoducho ušiel.

"Muž si zatiaľ nezisteným spôsobom priložené putá sňal z jednej ruky a pri nepozornosti hliadky ušiel," povedala Denisa Baloghová.

Prezradila ho vlastná žena

Na rozdiel od kolegov Novozámčania 24-ročného Alžírčana nedobehli.   Vyhlásili po ňom aj pátranie, ktoré na druhý deň ukončila jeho žena. Tá informovala políciu, že sa jej manžel ozval a prezradil jej miesto pobytu v Bratislave.

Novozámocký Houdini – majster únikov,  tak zrejme ďalšiemu riešeniu prípadu neujde, rovnako ako policajti, ktorým ušiel. Ich nadriadený začal voči nim disciplinárne konanie.

Harry Houdini_čb

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy