Polojasno
21°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Zásah kukláčov v Seredi! Polonahý mladík (28) sa zabarikádoval v dome
Zdielať na

Zásah kukláčov v Seredi! Polonahý mladík (28) sa zabarikádoval v dome

Obyvatelia Serede si poobede užili poriadny rozruch. Všetko pritom začalo hádkou medzi rodičmi a mladým mužom, ktorý podľa našich informácií trpí duševnou chorobou. Agresiu prestal zvládať a zaútočil najskôr na rodičov, potom na policajtov. Napokon sa sám zabarikádoval... Na miesto museli byť privolaní kukláči.

Útok na rodičov aj policajtov

Mladík trpí schizofréniou a podľa našich informácií sa už v minulosti liečil na túto chorobu na psychiatrii v Pezinku. Tentokrát však zrejme agresivitu nezvládol a po útoku na svojich rodičov zaútočil aj na privolaných mestských policajtov. Následne utiekol z domu a polonahý behal po Seredi.

Napokon sa zabarikádoval v dome pri sereďskej kolkárni. Keďže však existovalo podozrenie, že je mladík ozbrojený, boli privolaní trnavskí kukláči. Na mieste zasahoval aj policajný vyjednávač a špeciálne vycvičený policajný pes. Muža sa však z domu dostať nepodarilo.

Kukláči chceli použiť hasičské auto

Ako uvádza reportér Rasťo Striško, policajti plánovali hasičským autom vytrhnúť mreže, ktorými boli zabezpečené okná domčeka na miestnom sídlisku, a použiť aj ohlušujúce rozbušky a slzotvorný plyn. Krátko pred týmto zákrokom muž za pomoci vyjednávača vyšiel, v tom okamihu ho kukláči spacifikovali. Zásah, trvajúci takmer 4 hodiny, sa tak zaobišiel bez zranení a použitia strelných zbraní.

Celý zásah sledovalo asi dvesto ľudí z okolitých panelákov. Mladíka previezli na policajný výsluch. Na mieste zásahu ostali policajní technici, zisťovali, či mladík v dome nedržal zbrane.

Mladíka teraz čaká obvinenie z útoku na verejného činiteľa. Za to mu hrozí väzenie na 5 rokov.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy