Jasno
11°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Juraj O. alias Piťo zostáva za mrežami!
Zdielať na

Juraj O. alias Piťo zostáva za mrežami!

Kruh sa uzatvára. Krajský súd v Trnave rozhodol, že Juraj O. alias Piťo ostane za mrežami, ako aj jeho ďalší traja členovia skupiny tzv. piťovcov.

Krajský súd v Trnave zamietol sťažnosť Juraja O., známeho pod prezývkou Piťo, proti rozhodnutiu okresného súdu o vzatí do väzby. Zamietol tiež sťažnosti ďalších troch obvinených Michala B., Martina P. a Petra B. Všetci sú obvinení zo zločinu poškodzovania cudzej veci a zločinu nedovoleného ozbrojovania, za čo im hrozí až desaťročný trest odňatia slobody.

Obvinení nielen z podpaľačstva

Podľa policajného vyšetrovania na príkaz údajného šéfa skupiny Juraja O. ďalší obvinení zariadili koncom marca minulého roku v Trnave výbuch vozidla BMW a rodinného domu Róberta T. Počas tej istej noci údajne podpálili ďalšie auto, ktoré patrilo jeho spolupracovníkovi. 

Aj ostatní ostávajú vo väzbe

Množstvo údajných členov skupiny piťovcov skončilo vo vyšetrovacej väzbe. Rozhodoval o tom Najvyšší súd (v prípade podvodne získaných hypotekárnych úverov z USA), ako aj Krajský súd v Bratislave v tzv. drogovej kauze. Dokopy dvanásť ľudí z tejto zločineckej skupiny je teda definitívne vo väzbe. O ďalších 4 dnes rozhodol súd v Trnave.

Akcia z vrtuľníka

Príslušníci policajnej zásahovej jednotky zlanili z vrtuľníka do dvora rodinného domu v Lamači, v ktorom býva Juraj O. alias Piťo. Bolo počuť explózie a vidieť dym. Kukláči na dome rozbili niekoľko okien a vtrhli dnu.

Kukláči v bratislavskom Lamači_razia_Piťovci

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy