Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Tragédia v Poľsku! Vykoľajil sa vlak - 4 mŕtvi, 40 zranených
Zdielať na

Tragédia v Poľsku! Vykoľajil sa vlak - 4 mŕtvi, 40 zranených

Nešťastie sa stalo po štvrtej poobede. Vlakom práve cestovalo 280 ľudí, keď zrazu došlo k nehode. Prvý vagón úplne vypadol z koľají a prevrátil sa. Najviac obetí pochádza práve z neho. Záchranári sa ešte stále snažia ľudí vytiahnuť z vagónov!

"Počuli sme strašný hluk," povedal pre poľskú televíziu TVN24 jeden z pasažierov Marcin Chlebowski. "Prvý vagón ostal kompletne zničený, okná a jedna jeho strana úplne rozbitá. Ľudia zmĺkli, mnohí ostali v šoku. Záchranári prišli okamžite..."

Bilancia obetí však bude ešte pravdepodobne rásť. K nehode došlo pri obci Baby neďaleko Lodže, vykoľajil sa vlak idúci na medzimestskej linke z Varšavy do Katovíc.

Na mieste zasahuje šesť zdravotníckych vrtuľníkov, ktorí spolu so sanitkami prevážajú zranených do nemocníc v neďalekých mestách. Nezranení pasažieri boli dopravení do školy pri obci Baby.

Na miesto nehody dorazila ministerka zdravotníctva Ewa Kopacz, na ceste je už aj poľský premiér Donald Tusk. Príčiny nehody zatiaľ nie sú známe. Poľské médiá uvádzajú, že rušňovodič nehodu prežil.

tvn24.pl

Súvisiace články

Najčítanejšie správy