Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Mal len tri roky a fajčil jednu od druhej
Zdielať na

Mal len tri roky a fajčil jednu od druhej

Dnes má 5 a úspešne abstinuje. Jeho dvojročný kolega je na tom horšie - ešte dnes bez problémov "stiahne" štyridsiatku denne.

Dnes má malý Indonézčan Sandi päť rokov. Aktívne fajčí dva roky, teda takmer polovicu svojho života. Jeho rodičia sa konečne odhodlali a pred ôsmimi týždňami s ním navštívili lekára.

Chlapec najprv fajčil potajomky, keď rodičia boli v zamestnaní. Jeho opatrovateľka ho nechávala samého, a tak malo dieťa priestor a pokoj potrebný na to, aby si vybudovalo silnú nikotínovú závislosť. Sandi mal vtedy len tri roky.

REUTERS

5-ročný chlapec fajčil jednu od druhej, cigaretu držal medzi prstami ako starý vyslúžilec. Nebezpečný zvyk však okrem zdravotného rizika predstavuje  u malých fajčiarov aj riziko patologického duševného vývoja. Dieťa v dobe, kedy sa oddávalo škodlivej slabosti, často prepadalo záchvatom hnevu a bolo čoraz agresívnejšie.

Dnes je však z najhoršieho vonku. Odvykacia kúra trvala celé štyri mesiace, zdá sa však, že bola úspešná.

YOUTUBE

Sandi nie je jediným fajčiacim dieťaťom. Jeho indonézsky kolega Ardi má len 2 roky a  denne "stiahne" 40 cigariet.  I jeho mama sa pokúšala svojmu dieťaťu pomôcť, chlapček je však príliš tvrdohlavý. Keď nedostane svoju dávku, zúri a trieska hlavou o stenu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy