Skoro jasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Watsonová: Plavba ma naučila nebrať život príliš vážne
Zdielať na

Watsonová: Plavba ma naučila nebrať život príliš vážne

Prvé, na čo sa najmladšie dievča na svete, ktoré oboplávalo svet, tešilo, bola veľká posteľ, čisté plachty a čerstvé jedlo.

"Takmer sedem mesiacov som nevidela živého človeka a zrazu sú ľudia všade. Tváre, toľko farieb, toľko hluku, toľko všetkého," boli prvé Watsonovej slová po dorazení do cieľa. V dave nadšených Jessiciných priaznivcov sa okrem iných nachádzali aj jej šťastní rodičia, ktorí dcéru privítali so slzami v očiach.

Takmer sedem mesiacov trvalo, než si Jessica konečne mohla užiť veci, na ktoré sa tak tešila - jednoducho sa vyspať vo veľkej posteli, čistých plachtách a poriadne sa najesť. V hoteli Manly jej to všetko s radosťou poskytli. Tu totiž teenagerka strávila svoju prvú noc po návrate z dlhej sólo plavby po svete. A čo pre ňu plavba znamenala? "Skutočne ma to naučilo nebrať život príliš vážne a jednoducho si ho užívať."

Medzi prvými vecami, o ktorých Jessica tvrdí, že chce spraviť po príchode sú: "Nuž, ostrihať sa a obliecť si pekné šaty," smeje sa malá rekordérka. Svoje odhodlanie dokončiť plavbu a nevzdať sa okomentovala takto: "Niekedy som sa prosto cítila tak, ako keby som sa mala z toho zblázniť. Hovorila som si - nikdy som žiadnu takú sólo plavbu nerobila a ešte k tomu plavbu okolo sveta. Vedela som, že by som to mohla dokázať... Nebolo to ani tak o zodpovednosti ako o obrovskej príležitosti."

Jessica už avizovala plány svoje pocity, myšlienky a svoju skúsenosť spísať v novej knihe a zachytiť ich aj v dokumentárnom filme. Okrem toho, že sa plachteniu nemieni vzdať ani v budúcnosti, teraz by sa podľa jej vlastných slov chcela venovať skôr "normálnym" veciam ako urobiť si vodičák a vrátiť sa späť do školských lavíc.

Onedlho oslávi tiež svoje narodeniny. 17-tiny dosiahne už 17. mája.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy