Oblačno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Po väzňoch, ktorí ušli z väznice pomocou helikoptéry, pátra Interpol
Zdielať na
Zahraničie

Po väzňoch, ktorí ušli z väznice pomocou helikoptéry, pátra Interpol

Zdroj: Beau Wade/ilustračné

Na čele ušlého gangu je 26-ročný muž, ktorý začal svoju zločineckú kariéru ako 15-ročný

Ten vyhlásil pátranie v 187 členských krajinách, pričom v súvislosti s hľadanými osobami vydal tzv. oranžové obežníky obsahujúce všetky informácie, fotografie a odtlačky prstov. Podľa generálneho tajomníka Interpolu Ronalda K. Noblea tento oranžový alarm "mimoriadne skomplikuje život osobám na úteku a značne obmedzí ich slobodu pohybu".
      

Väzni využili na útek helikoptéru, ktorú si predtým prenajali dvaja ich komplici vydávajúci sa za turistov. Následne prinútili pilota letieť do väzenia. Tam zostal jeden z komplicov, pravdepodobne z dôvodu nedostatku miesta v helikoptére, ktorá neskôr pristála pri meste Aalter.

Väzni potom zastavili auto, ktorej vodičku vzali so sebou ako rukojemníčku a prepadli čerpaciu stanicu. Žena, ktorú neskôr pustili na slobodu, rovnako ako ani pilot helikoptéry neutrpeli žiadne zranenia.
      

Hlavným organizátorom úteku je podľa polície pravdepodobne Ašraf Sekkaki označovaný ako "horor policajtov" a takisto ako osoba zapojená do piatich najzávažnejších prípadov v Belgicku. Tento 26-ročný muž začal svoju zločineckú kariéru ako 15-ročný, pričom má na svojom konte 16 násilných činov, vrátane bankových prepadov a únosov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy