Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Mala to byť dokonalá vražda. Za strčenie manžela z okraja lomu, sľúbila milencovi 50 miliónov, tvrdí obžaloba
Zdielať na

Mala to byť dokonalá vražda. Za strčenie manžela z okraja lomu, sľúbila milencovi 50 miliónov, tvrdí obžaloba

Archívna reportáž

BRNO / Milencovi mala 38-ročná žena, podľa obžaloby sľúbiť 50 miliónov českých korún (skoro dva milióny eur) za vraždu svojho 71-ročného manžela. Po jeho smrti by totiž mohla získať desiatky miliónov. Milenec sa údajne pokúsil muža zhodiť zo zrázu, ale obeti sa nič vážne nestalo. Dvojici hrozí až 20-ročné väzenie.

Celý zločin sa odohral 4. novembra minulého roku v okrajovej časti Brna. Obžalovaný Josef Kopriva (28) tam podľa  vyšetrovateľov vylákal známeho brnenského podnikateľa pod zámienkou obchodov. Jeho vraždu si podľa obžaloby mala objednať samotná manželka podnikateľa (38). 

Obžaloba tvrdí, že žena mala po smrti manžela zdediť veľkú časť z polmiliardového majetku a Koprivovi sľúbila za likvidáciu manžela 50 miliónov. K vražde nakoniec nedošlo len zhodou šťastných náhod. Kopriva totiž údajne vylákal podnikateľa do lomu, kde sú kolmé steny miestami vysoké až 20 metrov. Zámienkou pritom bola kúpa reštaurácie a zároveň Kopriva tvrdil, že má pozemky nad lomom Hády a požiadal podnikateľa, aby mu poradil s ich predajom. 

Na základe týchto tvrdení sa mali stretnúť okolo 16:00 páve v lome, na hrane ktorého Kopriva na svoju obeť údajne zaútočil. Podnikateľa (70) zhodil zo zrázu, ale muž sa zachytil na skalnatom výstupku. Útočníka následne vraj vyrušil náhodný svedok, pričom násilníka vyľakal. Iba vďaka rýchlej pomoci svedkov, ktorí sa snažili muža pridržiavať nad zrázom, ale aj privolaných policajtov, sa podarilo muža nad priepasťou zachrániť. "Strčil som do neho a on padol asi meter podo mňa, kde sa zachytil. Nestrčil som ale do neho žiadnou veľkou silou," vypovedal podľa novinky.cz obžalovaný. 

Vo svojom takmer trojhodinovom monológu, kedy opisoval všetky udalosti od zoznámenia sa s podnikateľovou manželkou, magistrou psychológie, o ktorej ani netušil, že je vydatá, sa 28-ročný youtuber a príležitostný komentátor snažil súd presvedčiť, ako ňou bol zmanipulovaný až do osudného večera. Avšak priznal, že bol do nej po celú tú dobu zamilovaný. Aj samotný skutok, za ktorý sa postavil pred súd, údajne vykonal pod vplyvom práškov a kvapiek, ktoré mu dala pred odchodom do lomu. Keď sa mu ale muža nepodarilo zhodiť, hádzal mu ešte do tváre piesok a kamene. "Neviem, prečo som to urobil, nedokážem to vysvetliť," bránil sa obvinený, ktorý bol už ale predtým trestaný a momentálne mu hrozí až 20 rokov. 

Podľa obžaloby bol zámer manželky usmrtiť svojho druha a dostať sa tak k majetku. "Vymyslela plán k jeho fyzickej likvidácii a prehovorila svojho milenca, aby ho zrealizoval. Za usmrtenie manžela mu sľúbila odmenu vo výške 50 miliónov českých korún," uviedol štátny zástupca Milan Richter. Žena ale účasť na príprave vraždy odmieta a postavil sa za ňu aj samotný manžel, podľa ktorého to nedáva žiadny zmysel. "Za svojou ženou si stojím. Je to nezmysel, lebo mojou smrťou by viac stratila, ako získala. Sme spolu 20 rokov a chceme spolu zostať aj naďalej," povedal manžel, ktorý sa svoju ženu pokúšal z väzenia dostať na kauciu. 

Podľa podnikateľa, ktorý pôsobil mimo iného aj v erotickom priemysle, bol pokus o vraždu činom zamilovaného šialenca. "Áno, vedel som, že má moja žena pomer, avšak to sú veci, ktoré sa stávajú a stali sa aj nám dvom. My takéto veci berieme skôr ako spestrenie či okorenenie nášho vzťahu," uviedol podnikateľ s tým, že nechápe prečo je jeho žena stále vo väzbe. 

Pozrite si aj reportáž o brutálnom pokuse o vraždu manželky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy