Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
VIDEO: Obrovská tragédia v Ankare. Nehoda vlaku si vyžiadala najmenej 9 mŕtvych
Zdielať na

VIDEO: Obrovská tragédia v Ankare. Nehoda vlaku si vyžiadala najmenej 9 mŕtvych

ANKARA / Najmenej sedem mŕtvych a 47 zranených si vyžiadala nehoda vysokorýchlostného vlaku v tureckej metropole Ankara. Záchranári ďalej prehľadávajú trosky vlaku.

​Osobný vlak sa podľa prvých informácii zrazil s iným vlakom, následne sa vykoľajil a narazil do nadchodu. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním na miestneho guvernéra Vasipa Şahina. 

Vysokorýchlostný vlak bol na ceste z Ankary do mesta Konya, ktoré leží južne od metropoly. Okolo 6:30 miestneho času podľa guvernéra narazil do lokomotívy, ktorého posádka na mieste kontrolovala koľaje. Následne najmenej dva vagóny vykoľajili a narazili do nadchodu. 

K nešťastiu došlo blízko stanice Marşandiz v západnej časti Ankary. Podľa nej sa časť nadchodu, do ktorého súprava vrazila, zrútila na vagóny. Záchranári ďalej prehľadávajú trosky. "Dúfam, že už nenájdem žiadnych ďalších mŕtvych," uviedol guvernér Şahin. 

Na mieste sú okrem záchranárov, ktorým pomáhajú špeciálne vycvičené psy, aj vyšetrovatelia. Zatiaľ nie je jasné, či kolíziu spôsobila nefunkčná signalizácia. Posledná väčšia železničné nešťastie s väčším počtom obetí sa stalo v Turecku v júli, keď vykoľajil prímestský vlak na severozápade krajiny v blízkosti mesta Çorlu medzi Edirne a Istanbulom. Pri nehode zahynulo 24 ľudí a na 300 ďalších osôb bolo zranených, väčšina z nich ľahko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy