Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Z olympionika Gönciho bude štátny tajomník. Rozhodnutie ministerky vítajú aj športovci
Zdielať na

Z olympionika Gönciho bude štátny tajomník. Rozhodnutie ministerky vítajú aj športovci

BRATISLAVA / Ministerstvo školstva presadilo svoj zámer a bude mať štátneho tajomníka pre šport. Stane sa ním olympijský medailista Jozef Gőnci, hoci sa ministerkou školstva ešte ako budúci kolega nestretol. V stredu ho ale do tejto funkcie schválila vláda. Očakáva od neho efektívne a úspešné riešenie problémov v športe, napríklad ako v prípade zväzu biatlonu a sestier Fialkových.

Jozef Gönci bude v poradí tretím štátnym tajomníkom pre šport. Zriadenie tejto funkcie privítalo ministerstvo školstva z viacerých dôvodov. "Portfólio nášho rezortu je strašne široké a viem, že často sa športovci mohli cítiť menej prioritizovaní," povedala ministerka školstva Martina Lubyová. 

Štyridsaťštyriročný bývalý športový strelec a dvojnásobný bronzový medailista z olympijských hier sa svojej funkcie ujme 7. januára. "Ja som 25 rokov odrobil v rôznych pozíciách v slovenskom športe. Vždy som sa snažil obhajovať záujmy športovcov a bol som za to patrične odmenený úctou a rešpektom. To mi celé koluje pred očami a nie je jednoduché ísť na druhú stranu a vlastne stratiť takú polovicu športového srdca," povedal štátny tajomník pre šport Jozef Gönci.

Jozef Gönci je aj viceprezidentom Slovenského olympijského výboru a naposledy veľmi dobrú prácu odviedol pri urovnávaní sporu sestier Fialkových s biatlonovým zväzom. Dá sa predpokladať, že vo funkcii v olympijskom výbore nebude pokračovať, keďže by mohlo ísť o konflikt záujmov.

S ministerkou školstva sa ešte ako budúci kolegovia nestretli. Po 7. januári to už bude najmä o riešení problémov v slovenskom športe. Športovci vítajú, že funkciu štátneho tajomníka pre šport bude vykonávať ich kolega. "Funkcia štátneho tajomníka pre šport je veľmi dobrá vec a môže to len pomôcť," povedal riaditeľ športového centra polície Juraj Minčík. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy