Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Havaroval, ušiel, nafúkal, no napriek tomu skončil bez trestu
Zdielať na

Havaroval, ušiel, nafúkal, no napriek tomu skončil bez trestu

SNINA / Hoci z miesta nehody odišiel a potom nafúkal viac ako dva a pol promile, podľa polície nespáchal žiaden trestný čin. Hovoríme o vodičovi, ktorý zhruba pred troma týždňami havaroval. Znalcovi sa totiž nepodarilo preukázať či vodič pil pred jazdou alebo až po nej. Odborník na dopravu hovorí, že na podobné situácie sú aj policajti krátki.

Bolo krátko po šiestej ráno, keď 33-ročný Sninčan havaroval. Okolnosti nehody zo začiatku neboli jasné, policajti našli iba zdemolované vozidlo bez vodiča.

Podľa polície pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy a nezvládol riadenie. Navyše si nesplnil povinnosť účastníka dopravnej nehody a z miesta odišiel. 

Policajti ho našli asi po štyroch hodinách v mieste trvalého bydliska. "Vodičovi bola nameraná hodnota 1,31 mg/l etanolu na liter vydychovaného vzduchu, čo je viac ako 2,6 promile," informoval policajný hovorca Daniel Džobanik. 

K prípadu bol prizvaný znalec, ktorý mal zistiť, kedy vodič pil. To však napokon nebolo možné. "Znalec nevedel určiť či vodič požil alkoholické nápoje aj pred jazdou," uviedol policajný hovorca Daniel Džobanik. K prípadu sa vyjadril aj dopravný konzultant Maroš Palesch: "Pri dopravnej nehode, kedy mladý muž rozbil svoje auto a nikto ho nevidel, nikto ho nechytil, ak bude tvrdiť po štyroch hodinách, že pil až potom, tak je to tvrdenie proti tvrdeniu. A na to sú policajti krátki."

Polícia už vyšetrovanie ukončila. Podľa nich sa nedopustil žiadneho trestného činu a vyviazol preto bez obvinenia.

Pozrite si reportáž spred pár dní, kedy vodič nafúkal viac ako 4 promile: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy