Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Poškodené disky i pneumatiky. Jama na diaľnici poškodila niekoľko áut
Zdielať na

Poškodené disky i pneumatiky. Jama na diaľnici poškodila niekoľko áut

BRATISLAVA / O veľkom šťastí môžu hovoriť vodiči, ktorí v utorok večer prechádzali diaľnicou D1. Na úseku pred Bratislavou došlo k poškodeniu asfaltu. Na ceste sa vytvorila veľká jama, ktorá následne zničila desiatky kolies. Na mieste bol v tom čase aj štáb TV JOJ.

Pod rozpadnutý kus cesty sa podpísala zhoda náhod spojená so zlými poveternostnými podmienkami a vysoká premávka na nešťastnom úseku. Vodiči, ktorí po šiestej hodine večer zachytili kolesami túto dieru zostali o pár metrov ďalej stáť.

V priebehu niekoľkých minút sa takmer dve desiatky áut poškodili na diaľničnom úseku v smere do hlavného mesta. K narušeniu vozovky došlo okolo pol siedmej večer. Vtedy zastalo na diaľnici prvé auto. Potom to už išlo rad za radom. Pravdepodobne každé jedno auto, ktoré prešlo nešťastným úsekom skončilo s deravými pneumatikami, niektorí mali aj poškodené disky. "Ešte, že mám také kvalitnejšie auto, takže necítil som žiadny otras, ale mám dve gumy na pravej strane úplne diery," uviedol vodič poškodeného auta.

"Ponáhľala som sa do práce a už tu takto hodinu stojím a čakám, že kedy niekto príde a odtiahne ma, lebo nemám ani rezervu, mám iba ten sprej, ktorý mi teraz absolútne nepomôže. Už asi 20 - 30 áut je okolo odstavených s defektami," povedala vodička poškodeného auta. 

Diaľniční pracovníci vyrazili na miesto a pred problematickým úsekom odstavili svoje vozidlo so svetelnou signalizáciou, ktorá varovala ďalších vodičov pred nebezpečím. Nápomocní boli aj policajti. Hlavne nehodovkár mali plné ruky práce. "Premávka v tomto úseku bola z dôvodu odstraňovania ich následkov obmedzená na takmer tri hodiny, počas ktorých policajti dohliadali na bezpečnosť cestnej premávky," uviedla policajná hovorkyňa Veronika Slamková. Diaľničiari si po odtiahnutí všetkých poškodených vozidiel počkali, kým sa premávka do Bratislavy zníži a ešte v noci nešťastný úsek opravili.

Len pred pár dňami sa zas diaľnica musela vysporiadať s kopou repy, doslova.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy