Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Plamene úplne pohltili drevárne blízko rodinných domov. Zasahovali aj dobrovoľní hasiči
Zdielať na

Plamene úplne pohltili drevárne blízko rodinných domov. Zasahovali aj dobrovoľní hasiči

Zdroj: TV JOJ

HRANOVNICA / V obci v okrese Poprad v utorok večer horelo. Plamene zničili dve drevárne, ktoré stáli v blízkosti rodinných domov. Miestni našťastie stihli pred ohňom ujsť. Na miesto museli privolať aj experta na zistenie príčiny.

Profesionálni hasiči spolu s dobrovoľnými niekoľko hodín zasahovali pri požiari, ktorý vznikol medzi rodinnými domami. Oheň tam pohltil drevárne. Spočiatku začala horieť len jedna dreváreň, od ktorej sa chytila aj vedľajšia. Obaja majitelia mali v drevárňach, okrem vecí, uložené aj drevo. Konflikt medzi oboma stranami ale našťastie nevznikol, boli totiž rodina. 

Drevárne sa hasičom zachrániť nepodarilo. Šťastím bolo, že pri požiari sa nikto nezranil. Hasiči pred ohňom zachránili tri rodinné domy, ktoré boli v blízkosti objektov. "Našou úlohou bolo ochrániť okolité domy pred požiarom. Jeden dom bol aj zateplený polystyrénom takže hrozil vznik bezprostredného požiaru," vyjadril sa veliteľ zásahu hasičov Miroslav Šifra. Na miesto bol privolaný aj zisťovateľ príčin požiarov. Podľa jeho slov sa v drevárni, kde požiar vznikol, nachádzala funkčná piecka s drevom. Pred požiarom sa v nej malo kúriť. "Dymovod viedol cez drevenú strechu a plechovú krytinu. Najpravdepodobnejšou príčinou požiaru bolo vznietenie sa drevenej konštrukcie od dymovodu," vysvetlil zisťovateľ Jozef Fabian 

Požiar ohrozilo len 3- ročné dieťa. Za vznik mohlo aj ono. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy