Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Zabili dcéru (†16), lebo sa rozprávala s chlapcom!
Zdielať na

Zabili dcéru (†16), lebo sa rozprávala s chlapcom!

Ich 16-ročná dcéra sa vonku pred domom rozprávala s chlapcom. Môže byť za chvíle nevinne strávené v mužskej spoločnosti človek potrestaný? A zaplatiť životom? V Pakistane áno. Rodičia totiž za trest poliali dcérku žieravinou. Po prevoze do nemocnice svojim zraneniam podľahla.

Rozprávala sa s chlapcom

Dcére spôsobili popáleniny tretieho stupňa na hlave, rukách, prsiach a nohách. Po prevoze do nemocnice zraneniam podľahla. Matka navyše tvrdila, že sa dievča len pokúsilo o samovraždu, polícia ale manželský pár napokon v pakistanskej časti kašmíru zatkla.

Na silne konzervatívnom pakistanskom vidieku sa totiž stále uplatňuje zvyk, že ľudia obvinení z cudzoložstva sú zabití príbuznými, aby tak bola zmazaná pošpinená rodinná česť. Podľa ochrancov ľudských práv sa takto každý rok stanú obeťami stovky ľudí a vrahovia väčšinou uniknú spravodlivosti.

Páčil sa jej západný spôsob života

Podobný, mediálne známy prípad sa stal aj v Británii, kde rodičia udusili svoju dospievajúcu dcérku. Príčinou bolo, že sa jej páčil západný spôsob života - chcela sa obliekať ako Európania, študovať právo a vzoprela sa rozhodnutiu rodičov vydať sa za vopred dohodnutého muža z Pakistanu. Považovali to za hanbu pre rodinu. Manželský pár bol odsúdený na doživotie. Pozrite si VIDEO:

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy