Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Expriateľku znásilnil, bodol a zhodil z útesu. Akoby zázrakom sa jej podarilo prežiť
Zdielať na

Expriateľku znásilnil, bodol a zhodil z útesu. Akoby zázrakom sa jej podarilo prežiť

PLZEŇ / Mladík vylákal na prechádzku svoju bývalú priateľku. Následne ju znásilnil, bodol a v igelitovom vreci zhodil z útesu. V stredu (24. 4.) si vypočul svoj trest.

​Mladý Ukrajinec vylákal na prechádzku len 15-ročné dievča, ktoré sa s ním rozišlo. Pri lese ho znásilnil a zo strachu pobodal. Jeho telo zabalil do pripraveného igelitu, ktorý polial savom a zhodil z útesu. Po dopade zahrabal igelitové vrece kôrou a vetvičkami, aby ho ukryl. Dievčina smrť iba predstierala, čím si pravdepodobne dokázala zachrániť život. Z vreca sa jej podarilo vyslobodiť a privolať pomoc.

Počas rozsudku bol bez emócií

Mladíka dolapili českí kriminalisti, ktorí ho umiestnili do väzby. Priznal, že dievča zneužíval ešte v období, kedy nemalo ani 15 rokov. Znásilnenie však odmieta a tvrdí, že na svoj čin si nepamätá. Ospravedlnil sa dievčaťu a aj svojim rodičom. Senát jeho verzii neuveril a poslal ho do väzenia na 19 rokov, čo požadoval štátny zástupca, inak by mu hrozil výnimočný trest. Sudkyňa považovala za poľahčujúcu okolnosť iba jeho nízky vek.

"Pokiaľ tu súd niečo nevidel a nezistil, tak je to úprimná ľútosť. On sa ospravedlnil, ale predniesol to ako naučenú báseň. Súd strávil s obžalovaným niekoľko hlavných pojednávaní a počas tohto obdobia u neho nevidel nič, čo by aspoň vzdialene pripomínalo úprimnú ľútosť. U neho dokonca absentuje aj ľútosť k sebe samému," uviedla sudkyňa.

Správanie pramení z jeho osobnosti

Cudzinec má podľa odborníkov poruchu osobnosti. Je agresívny a jeho správanie obsahuje evidentné sadistické prvky. Nezaujíma sa o pocity ostatných, ale prvoradé je pre neho uspokojenie vlastných potrieb.

Rozsudok nie je právoplatný. Mladík sa proti nemu odvolal. Prípad vyvolal v Plzni počas minulého leta napätie a protiukrajinské nálady.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy