Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vlastnú babku zabil pre 10 eur. Andrej (17) ide za mreže
Zdielať na

Vlastnú babku zabil pre 10 eur. Andrej (17) ide za mreže

Len 17-ročný Andrej ešte v apríli tohto roka zavraždil svoju vlastnú babičku. Pre 10 eur, ktoré ukradol z bytu. Zronený chlapec dnes priznáva, že to bola veľká chyba, ktorá poznačila celú rodinu. Za mrežami má stráviť osem rokov.

Peniaze potreboval na drogy

Len ťažko uveriť, že chlapec v modrej mikine by bol schopný útoku na vlastnú starú mamu. 73-ročnú ženu dobodal nožom a nechal ležať na dlážke v kuchyni. Pre peniaze, ktoré potreboval na drogy. V tom čase ich totiž užíval. No nešlo o veľké peniaze. O život prišla jeho babička len pre desať eur.

Veci aj nôž, ktorým vraždil, zahrabal v lese za mestom. Na dôchodkyňu spomínali susedia ako na čipernú pani. Aj napriek vysokému veku sa zaujímala o šport, pomáhala s upratovaním aj na miestnom štadióne.

Naštrbené vzťahy v rodine

Andrej prijal 8-ročný trest bez akýchkoľvek námietok. Na súd ho prišli podporiť aj rodičia. Napriek hroznému činu stáli po celý čas pri ňom. "Časom si uvedomuje nezmyselnosť toho, čo urobil," informoval Andrejov obhajca Jozef Švarc.

Smrť dôchodkyne totiž naštrbila vzťahy v rodine. Ťažko to nesie najmä dcéra obete. Práve ona našla telo matky. S tragédiou sa doteraz nevyrovnala. Chýbala aj na dnešnom pojednávaní so synovcom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy