Oblačno
13°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Potvrdené! Vrah Juan (27) dostal za vraždu 18 rokov
Zdielať na

Potvrdené! Vrah Juan (27) dostal za vraždu 18 rokov

Juan Soler Oltra, ktorý v Žiline zabil dvoch mladých ľudí, sa s prokurátorkou žilinskej prokuratúry dohodol na 18-ročnom trest. V stredu súd dohodu o vine a treste schválil.

27-ročný Juan zabil Kamila Kavického a jeho mladú priateľku Sidóniu a obe telá ukryl v skrini bytu v Žiline. Trojica sa poznala dlho. Dovážal pre nich kokaín a marihuanu zo Španielska a Českej republiky. Mladý pár z predaja drog žil. Za drogový biznis Juan peniaze nedostával, vyplácali ho dávkami. "Stal sa nekontrolovateľným užívateľom drog z čoho vyplýva aj motív konanie," uviedla prokurátorka krajskej prokuratúry v Žiline.

Obchodovali s drogami

Ani Kamil Kavický nebol žiadne neviniatko, pred zákonom sa na Slovensku ukrýval. Na krku mal nielen majetkovú, ale aj násilnú trestnú činnosť. "Sidónia bola družkou, ale vedela o okolnostiach. Ale vedela z čoho žijú a vedela aj o obchode s drogami," dodala prokurátorka.

Juan vraždil nafetovaný

V osudnú noc Juan prišiel do bytu za Kamilom, narkoman zrejme od neho žiadal stále viac drog. Pohádali sa a poriadne sfetovaný Juan ho piatimi ranami nožom dobodal. Drogy sa našli pri pitve aj v Kamilovom tele. Sidónia bola v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Juan ju potom, čo do bytu prišla uškrtil šatkou.

Po vražde ušiel do Španielska, kde ho nakoniec na základe ukážkovej spolupráce medzi slovenským a španielskym Interpolom zatkli a vydali na Slovensko.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy