Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Facebook je návykovejší ako alkohol a sex!
Zdielať na

Facebook je návykovejší ako alkohol a sex!

Potvrdené! Americkí vedci zistili, že sociálne siete sú návykovejšie ako napríklad alkohol, fajčenie či sex. S odvolaním sa na časopis Psychological Science o tom informovala televízia FOX News.

Najnovšie zistenie vyplýva z prieskumu na vzorke 205 ľudí vo veku 18 až 85 rokov.

Internet lepší než sex

Zámerom vedcov na Univerzite v Chicagu bolo zistiť, či ľudia dokážu krotiť svoje túžby. Výsledok bol priam prekvapivý! Hoci je chtič po spánku či sexe silnejší, zapnú si radšej počítač.,,Moderný život je plný želaní, poznamenaný častými konfliktami a odporom, na druhej strane tu máme nerovnomerný úspech, sklamanie," tvrdí Wilhelm Hofmann, vedúci výskumu.

Dodal, že výsledky naznačujú všadeprítomné napätie medzi prírodnými sklonmi k odpočinku a relaxácii a množstvom práce a ďalších povinností.

Cigarety sú drahšie

Túžbam po médiách môže byť ťažšie odolať, sú ľahko dostupné a tiež preto, že ich nič nestojí, ak sa na internet pripoja. ,,Cigarety, či alkohol sú omnoho nákladnejšie a dlhodobo závislejšie, dodal Hofmann.

Do štúdie boli zapojené signalizačné zariadenia, ktoré zaznamenali 14 hodinové denné pripojenia na internet. Príjemcovia si posielali správy, čo v nich vyvolalo túžbu, dostať odpoveď od svojho priateľa.

Dávajte si teda pozor, ako dlho trávite čas na internete! Určite nechcete riskovať, že sa domov z práce budete tešiť viac na počítaš, než na polovičku.

Kto si však vie rozdeliť čas rozumne, nemusí sa báť. Tak má prehľad aj o tom, čo je doma nové, či vo svete. K tomu vám môže pomôcť facebook, ktorý prišiel s prevratnou novinkou.

ISIFA

Súvisiace články