Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Desivá predpoveď vedcov. Časť sveta zničí zemetrasenie!
Zdielať na

Desivá predpoveď vedcov. Časť sveta zničí zemetrasenie!

Naposledy sa zemetrasenie podobných rozmerov, aké predpovedali vedci z ústavu pre výskum zemetrasenia v Tokiu, odohralo v roku 1923. Podľa neoficiálnych správ vtedy následné vlny tsunami pochovali neuveriteľných 300 tisíc ľudí. Posledné výskumy ukázali, že šanca, že sa takéto zemetrasenie udeje do roku 2016 znovu, je 70 %. Toto percento sa však v časovom horizonte 30 rokov zvyšuje až na 98...

Zistenie vedcov je "zlým znamením" aj varovaním

Japonské Tokio je neustále pod paľbou menších zemetrasení. Neustála séria otrasov v mesiacoch po katastrofe, akú si krajina prežila 11. marca 2011, je podľa nich matematicky "zlým znamením". Signalizuje, že takto ničivé zemetrasenie zasiahne japonskú oblasť Kanto s Tokion oveľa skôr. Šanca, že sa udeje v priebehu nasledujúcich 30 rokov, je až 98%! A že sa udeje do roku 2016 až 70-percentná.

Toto zemetrasenie by podľa vedcov malo dosiahnuť silu vyššiu ako 7 stupňov Richterovej stupnice. Veľké zemetrasenia totiž prichádzajú úmerne počtu malých otrasov so silou troch až piatich stupňov Richterovej stupnice, ktoré danú oblasť momentálne stále zasahujú.

Počet zemetrasení stúpol štvornásobne

Na základe pozorovania japonského meteorologického úradu vedci z Tokijskej univerzity uviedli, že v oblasti Tokia sa počet menších zemetrasení slabších ako šesť stupňov zvýšil viac než päťnásobne od udalostí 11. marca. Od tohto dňa do konca roka 2011 bolo dokonca v Japonsku zaznamenaných 577 zemetrasení so silou 5 a viac stupňov, čo je približne štvornásobok priemerného priemerného ročného počtu z rokov 1996 až 2005.

História sa opakuje?

Obyvatelia Japonska tento výskum berú ako varovanie, že je potrebné začať s núdzovými prípravami. Správa sa totiž rozletela po celej krajine rýchlosťou vetra.

Posledné takéto zemetrasenie so silou 7,9 stupňa Richterovej stupnice zasiahlo Tokio v roku 1923. Následné záplavy pochovali oficiálne 143 tisíc ľudí, podľa neoficiálnych správ to je až 300 tisíc ľudí.

To, že sme o minútu bližšie k Armagedonu, tvrdia aj americkí jadroví vedci. Ich "hodiny posledného súdu" majú ľudstvu ukázať, ako blízko sme k svojmu zničeniu. Viac si môžete prečítať TU.

Turecko_zemetrasenie_záchrana ľudí_sutiny

SITA

Súvisiace články