Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Koniec sveta nenastal! Čo na to sektári?
Zdielať na

Koniec sveta nenastal! Čo na to sektári?

21. máj mal byť dňom, kedy svet zachváti apokalypsa ničivých rozmerov. Dnes sme už mali prežívať chaos a neopísateľnú hrôzu, čo malo vyvrcholiť v októbri úplným zánikom. Presne toto totiž tvrdil vodca americkej sekty Harold Camping a mnohí mu uverili. Čo teraz? Camping sa už raz zmýlil, tentokrát však chybu nepripúšťal.

Už krátko po šiestej v sobotu večer sa na Novom Zélande ľudia sklamane obzerali vôkol seba. Žiadna katastrofa, žiadne zemetrasenie, žiadny deň zúčtovania. Padla teória o konci sveta, ktorý mal nastať najskôr tu a v Austrálii a posúvať sa podľa časových pásiem. "Prežívame posledné dni," tvrdili tí, ktorí Campingovi verili, mnohí opustili svoju prácu, domovy, zbavili sa majetku a rodiny vzali na poslednú dovolenku v živote.

Reakcia Campinga na fakt, že niet konca sveta, zatiaľ stále nie je známa. Wikipedia dokonca zmenila jeho popisku na "klamár, ktorí o konci sveta hovorí len preto, aby zarobil". Aj napriek tomu, že sa už raz "zmýlil", keď mal koniec nastať v roku 1994, tvrdil, že to bola len chyba v matematických výpočtoch. Tentokrát chybu nepripúšťal. "Taká možnosť, že by sa to teraz nestalo, neexistuje," predpovedal ešte v piatok.

usageorge.com/ilustračné

Súvisiace články