Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Katastrofa sa odkladá. Koniec sveta nepríde...
Zdielať na

Katastrofa sa odkladá. Koniec sveta nepríde...

Zdroj: static.howstuffworks.com/ilustračné

Všetci si môžu vydýchnuť! Zánik Zeme v budúcom roku nepríde a dokonca nehrozí ani v ďalšom období. Katastrofe budeme čeliť až v ďalšom storočí. Vypočítalo to české vedecké duo...

21. decembra 2012 končí kalendár Mayov a po ňom nenasleduje absolútne nič. Podľa mnohých znamená práve tento prázdny priestor aj prázdno v našej budúcnosti. A teda koniec sveta! Českí vedci, bratia Bohmovci, však vypočítali, že to nie je pravda. Apokalypsa podľa nich príde až v roku 2116. K ich teórii sa prikláňa čoraz viac vedcov a dokonca aj prestížny nemecký astronomický časopis Astronomische Nachrichten. Podľa nových výpočtov Mayský cyklus končí až v roku 2116.

Naopak zaujímavá je tiež teória Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA). Americkí vedci tvrdia, že koniec kalendára Mayov veľa neznamená. Je to ako koniec nášho obyčajného kalendára, ktorý vymeníme za nový na ďalších 12 mesiacov. To isté by vraj spravili aj Mayovia. Mayský kalendár by tak vstúpil iba do nového obdobia, bez toho aby hrozila nejaká tragédia.