Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
INŠTRUKTÁŽNE VIDEO. Ako treba spať vo vesmíre?
Zdielať na

INŠTRUKTÁŽNE VIDEO. Ako treba spať vo vesmíre?

MEDZINÁRODNÁ VESMÍRNA STANICA / Takto treba plakať, takto si treba umývať ruky, no ako sa vyspíte vo vesmíre, keď vaše telo lieta sem a tam? Aj to je jedna z otázok, ktoré zaujíma naše deti. A keďže astronaut Chris Hadfield rád odpovie, nakrútil inštruktážne videjko, kde deťom porozprával, ako astronauti vo vesmíre spia...

Takto spávajú astronauti

Kanadský astronaut Chris Hadfield sa nedá vyviesť z rovnováhy, povedali by ste si, dotieravými otázkami našich detí. Vesmír je fascinujúci nielen pre ne a keďže len málokto z nás si splní detský sen, že sa raz stane astronautom, Hadfield sa rozhodol zodpovedať pár zaujímavých otázok o živote na vesmírnej stanici.

"Máme tu šesť spální, šesť miest, kde spávame. Vnútri každej je spací vak pripevnený k stene. Možno to vyzerá na prvý pohľad nepohodlne, pretože nemáme ani matrace, ani vankúše, ale my tu nepotrebujeme nič, aby nás to držalo, stačí nám v ňom len relaxovať, veď sa vznášate," vysvetľuje vášnivo Chris Hadfield.

Vesmírne pyžamko

Vo vesmíre totiž nepotrebujete položiť ruky na matrac, uložiť si hlavu k spánku - ruky sa vám vznášajú rovno pred telom! "Ale predtým, ako pôjdem spať, oblečiem si svoje pohodlné vesmírne pyžamo," smeje sa Chris a názorne ukáže, kde spáva a ako sa k spánku pripraví. Pozrite sa!

To však nie je všetko! Vedeli ste, že vo vesmíre sa napríklad plače úplne ináč, ako na Zemi? Viac si môžete prečítať TU!

Milé aj šokujúce. Tu sú najlepšie amatérske kúsky všetkých čias..

NASA

Súvisiace články