Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTO. Takto súcitia astronauti s obeťami bostonskej tragédie
Zdielať na

FOTO. Takto súcitia astronauti s obeťami bostonskej tragédie

MEDZINÁRODNÁ VESMÍRNA STANICA / Vznášajú sa síce nad Zemou vo výške asi 370 kilometrov, no vedia, čo sa u nás deje. Astronauti totiž cez sociálnu sieť Twitter posielajú na Zem obrázok "pochmúrneho jarného nočného Bostonu", aby vyjadrili spolupatričnosť s obeťami bostonskej tragédie...

Sústrasť pre Boston

"Vyjadrujeme úprimnú sústrasť všetkým, ktorých bostonská tragédia zasiahla. Myšlienkami sme s vami," napísal na Twitter známy kanadský Chris Hadfield, známy tiež svojimi inštruktážnymi videami, kde odpovedá na tie najrôznejšie otázky detí z vesmíru.

Pod fotografiou nočného amerického Bostonu tak, ako ho vidia z vesmírnej stanice, pridal aj nápis "pochmúrny Boston". Takto vyjadrili spolupatričnosť s obeťami pondeľňajších bombových útokov počas tradičného bostonského maratónu. Výsledkom série explózií sú traja mŕtvi a najmenej 144 zranených.

ISS v kontakte so Zemou

Posádka na ISS je totiž s udalosťami odohrávajúcimi sa na Zemi neustále oboznámená. Jednak vďaka spojeniu s NASA, jednak vďaka internetovému pripojeniu.

Takýmto spôsobom napríklad reagoval astronaut Frank Culbertson na teroristické útoky z 11. septembra 2001: "Bolo to, ako keby ste sledovali krvácajúcu ranu v časti vašej domoviny, vašej rodiny, vašich priateľov." Reagoval takto na dym vychádzajúci z dvojičiek - Svetového obchodného centra...

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Twitter"Chris Hadfield

Súvisiace články