Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Výbuchy zabili aj Martina (†8). Čakal na ocka v cieli!
Zdielať na

Výbuchy zabili aj Martina (†8). Čakal na ocka v cieli!

BOSTON / Život Martina Richarda si v pondelok vyžiadala séria útokov v americkom Bostone počas každoročného maratónu, do ktorého sa zapojilo približne 27-tisíc súťažiacich vrátane viacerých Slovákov. Okrem neho zahynuli ešte ďalší dvaja ľudia. Toto číslo ale nemusí byť ešte konečné...

Mama so sestrou sa zranili

Spolu s mamou a so sestrou prišli podporiť otca. Chceli byť prvými, ktorí mu v cieli zablahoželajú. Keby Bostonom neotriasla séria výbuchov, určite by to bola krásna rodinná fotografia. Martin Richard ale zomrel, jeho mama a sestra sa vážne zranili. 

Okrem neho zahynuli ďalší dvaja ľudia, viac ako 140 sa zranilo. Tieto alarmujúce čísla nie sú ešte konečné. Dvojročného chlapca so zraneniami hlavy previezli do detskej nemocnice v Bostone. Ďalších 17 je v kritickom stave.

Okrem Martinovho otca boli v štartovej listine bostonského maratónu aj ôsmi Slováci. "Ďakujeme moc za vaše obavy, sme všetci v poriadku. Už sme boli na hoteli, keď sa to všetko stalo," napísal na sociálnej sieti jeden z nich Peter Králik. VIAC TU.

Výbuchy pri cieľovej rovinke

Bomby vybuchli v dave pri cieľovej rovinke tradičného bostonského maratónu, ktorý každý rok organizujú pri príležitosti štátneho sviatku Dňa patriotov. V uliciach povzbudzovali účastníkov maratónu desaťtisíce ľudí.

K explózii došlo o 14.45 h miestneho času, približne dve hodiny po tom, ako prvý spomedzi 27.000 bežcov preťal cieľovú pásku. Vyšetrovatelia po páchateľovi alebo skupine zodpovednej za nastraženie dvoch náloží pátrajú.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy