Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Edward O´Toole (38). Brit, čo sa skrýva pred koncom sveta u nás
Zdielať na

Edward O´Toole (38). Brit, čo sa skrýva pred koncom sveta u nás

Koniec sveta nie je len o zániku Zeme. Je to aj svet po prírodnej katastrofe, masívnej slnečnej erupcii a anarchii medzi ľuďmi. O boj o prírodné zdroje. A na svete sú ľudia, ktorí rátajú aj s takýmito scenármi po 21. decembri 2012. Jedným z nich je aj spisovateľ sci-fi, ktorý práve pre apokalypsu opustil rodnú Britániu a s rodinou sa teraz vo vzdialenom kúte Slovenska pripravuje na to najhoršie...

Treba byť pripravený na všetko

"Som pripravený na nový vek temna. Ak Británia stratí elektrinu, benzín, stačí týždeň na to, aby bola väčšina ľudí mŕtva. Ide o 70 miliónov ľudí na jednom ostrove, ktorí by bojovali o zdroje potravín... Chcem byť na to pripravení, aby moje deti mali reálnu šancu na prežitie," povedal v dokumente pre National Geographic Channel s názvom Preppers UK: Surviving Armageddon, o ktorom píše denník The Daily Mail.

Je totiž jedným z tých, ktorí veria, že čoskoro nastane to najhoršie na zemi. Veľkú časť svojho života preto venujú prísnej príprave na prežitie. Učia sa loviť, zhromažďujú zbrane, potraviny, vodu, benzín, stavajú si úkryty, ku ktorým vedú tajné chodby a na ktoré minuli tisícky eur. Jedna žena si dokonca spravila zásobu kondómov! Upozorňujú na to, že v prípade núdze sa svet dostane do veľkého extrému. A prežijú len pripravení.

Na Slovensku väčšia šanca na prežitie

Práve britský spisovateľ Edward O´Toole odišiel z rodnej krajiny pred 14 rokmi do vzdialeného kúta Slovenska, do Svidníka. Podľa neho tu má väčšiu šancu prežiť apokalypsu. "Keby sa tu stala katastrofa ako nedávno v New Yorku, dedinčania by určite nemali problém prežiť. Nezomreli by od hladu... Slovensko je nádherná krajina. Páči sa mi tu nedotknutá príroda," povedal pre denník Nový čas, ktorý o spisovateľovi informoval u nás ako prvý.

Na Slovensku si dokonca našiel manželku Renátu a spolu majú tri deti.Podľa neho sa aj vlády pripravujú na koniec sveta. "Napríklad Čína a Rusko, obe budujú obrovské bunkre... Rusko má teraz dosť bunkrov na to, aby sa tam mohla schovať celá jeho populácia. V Amerike sa ľudia tiež snažia stavať bunkre, ale nemôžu zohnať ani vybavenie, ani firmy, ktoré by to spravili. Preto, lebo už budujú bunkre pre vládu. Očividne sa chystá niečo veľké," tvrdí.

V dokumente dokonca vystupuje bývalý vojak, lekár, obchodný manažér a ďalší. Podľa nich je vždy lepšie byť pripravení než neskôr ľutovať. Stačí totiž malá katastrofa na to, aby sa zvrhol systém a nastala anarchia. A s ňou aj boj na život a na smrť...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

edwardotoole.com

Súvisiace články