Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Horúčavy a kolaps na súde. Sudca rozhodol o vzatí do väzby 4 obvinených
Zdielať na

Horúčavy a kolaps na súde. Sudca rozhodol o vzatí do väzby 4 obvinených

BANSKÁ BYSTRICA / Horúce počasie vo štvrtok skomplikovalo aj rozhodovanie špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici. Štrajkovali počítače a tak prokurátor, obhajcovia aj samotní obvinení čakali na rozhodnutie o čosi dlhšie. Sudca rozhodoval o vzatí do väzby pre 4 obvinených v korupčnej kauze týkajúcej sa okresného úradu v Bratislave. Malo ísť o úplatky vo výške takmer 340 tisíc eur.

Vedúcu odboru starostlivosti o životné prostredie okresného úradu v Bratislave ako aj troch podnikateľov čeliacich obvineniam v korupčnej kauze vypočul sudca špecializovaného trestného súdu ešte vo štvrtok popoludní a rozhodnutie sa očakávalo krátko potom. Do pojednávacej miestnosti sa ale napokon hlavní aktéri kauzy dostali až večer. Teplo nepotrápilo len ich, no aj techniku na súde.

"Problém bol s teplom, počítače štrajkovali, je najteplejší deň a my v robote," povedal obhajca Dušan Mikuláš. Po celom dni na súde tak napokon do ústavu na výkon väzby odviedli troch obvinených, dvoch podnikateľov a samotnú šéfku odboru, na ktorom mal existovať akýsi korupčný cenník za vybavenie súhlasného potvrdenia potrebného pri výstavbe nehnuteľností. Do väznice kráčali pešo, s putami na rukách v sprievode policajtov.

"Dôvodom väzby je obava z ovplyvňovania svedkov a pokračovanie v trestnej činnosti, obvinení podali sťažnosť," informuje hovorkyňa špecializovaného trestného súdu v Pezinku Katarína Kudjáková. 

Ako jediný bude stíhaný na slobode 66-ročný súkromný podnikateľ. Ten išiel zo súdu rovno domov. "Prokurátor podal sťažnosť, rozhodovať bude Najvyšší súd," dodáva Kudjaková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy