Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Obyčajný Matovič: Vyhráža sa nám koaličná strana!
Zdielať na

Obyčajný Matovič: Vyhráža sa nám koaličná strana!

Skupina poslancov zo združenia Obyčajní ľudia pre sľub zverejniť zoznam politických nominantov čelí vyhrážkam jednej z vládnych strán. Ako povedal líder Obyčajných ľudí Igor Matovič, táto strana pohrozila, že podporí hromadné žaloby na Obyčajných ľudí.

Matovič zároveň vyjadril želanie zverejniť zoznam ešte pred riadnou septembrovou schôdzou parlamentu. "Ak nie, prijmem osobnú zodpovednosť," zaviazal sa. Politické nominácie považuje za korupčné správanie, ktoré organizujú politické strany či už vo vláde Roberta Fica alebo Ivety Radičovej. "Túto časť korupcie prevádzkujú všetci a chcú nám nahovoriť, že je to normálne," poznamenal.

"Klamstvá vyslovuje človek, ktorý dodnes neobjasnil, kto mu po voľbách ponúkal dvadsať miliónov eur za zradu vznikajúcej koalície. KDH odmieta všetky lži o podplácaní a politickej korupcii," uvádza sa vo vyhlásení hnutia.

Matovič si však myslí, že súčasná koalícia sa usiluje potlačiť "brutálnu" korupciu, ktorá podľa neho existovala počas predchádzajúcej vlády.

Nezávislý poslanec odlíšil nominácie do štátnych podnikov od toho, akým spôsobom obsadil štyri miesta na kandidátke SaS, ktoré mu pripadli na základe dohody s touto stranou. Zásadný rozdiel vidí v tom, že poslancov si do parlamentu ľudia sami zvolili preferenčnými hlasmi. "Nikto v parlamente nemá legálnejší mandát, aby tam bol, ako ľudia, ktorí sa prekrúžkovali z posledných miest na kandidátke," podčiarkol.

Matovič tvrdil, že minister obrany vie o úplatkoch pri štátnych zákazkách. Hovoril mu vraj o praktikách v SDKÚ, KDH a Moste-Híd, ktoré by mali mať údajne svojich vyberačov a financmajstrov, spravujúcich čierne fondy. Ľubomír Galko to ale poprel.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy