Jasno
14°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Predvianočný zázrak: Muž na trhoch našiel nemalú hotovosť
Zdielať na

Predvianočný zázrak: Muž na trhoch našiel nemalú hotovosť

HUMENNÉ / Príbeh ženy z Humenného by sa pokojne mohol nazvať malým predvianočným zázrakom. Stratila kapsičku s hotovosťou vo výške tisíc eur. Dva dni ju hľadala, kde sa len dalo, s peniazmi už sa aj rozlúčila. Našťastie ich našiel poctivý nálezca a peniaze v kapsičke odniesol na políciu. Po prezretí kamerových záznamov pani Vlastu našli.

​Pani Vlasta sa domnievala, že kapsičku stratila na vianočných trhoch. "Nikto ju nenašiel a myslela som si, že keď som ju stratila v meste na trhoch, tak tie peniaze určite nikdy neuvidím," zdôverila sa. To, že kapsičku stratila, zistila až na druhý deň večer. Prechádzala všetky miesta, kde by ju mohla nájsť, no neúspešne. Po dvoch prebdených nociach sa snažila prestať trápiť. Šťastie jej prialo, a v jej prípade to šťastie predstavoval 33-ročný muž, ktorému kapsička na zemi neunikla. Neboli v nej žiadne doklady, iba tisíc eur. 

Neradovala sa iba pani Vlasta

"Nálezca sa zachoval čestne a empaticky a nájdenú vec priniesol na políciu," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. "Nemusel ju zaniesť na políciu, veď aká je dnešná doba, ešte takto pred Vianocami. Každé euro sa zíde, bol to veľmi zlatý a čestný človek," povedala pani Vlasta. Po čestnom nálezcovi mala pani Vlasta šťastie aj na policajtov, ktorým udalosť nebola ľahostajná. "Policajti vykonali previerky, prezreli kamerové záznamy a vďaka tomu majiteľku vypátrali," uviedla Ligdayová. 

Pani Vlastu najviac potešila radosť tých, ktorí jej peniaze pomohli nájsť. "Celá skupina policajtov sa tešila ako malé deti. Som im veľmi vďačná," reagovala pani. "Perfektné gesto nálezcu a profesionálny prístup policajtov zabezpečili, že majiteľka dostala stratené peniaze späť," dodala hovorkyňa. "Teraz, keď prerábame byt, je dobré každé euro. Veľmi krásna udalosť, je vidieť, že existujú čestní a dobrí ľudia," zneli slová pani Vlasty. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy