Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Na Slovensku začali platiť zmeny v grafikone. Pribudla aj nová služba
Zdielať na

Na Slovensku začali platiť zmeny v grafikone. Pribudla aj nová služba

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Od nedele 10. decembra vstupuje do platnosti grafikon, ktorý zmení rutinu nejedného Slováka. Zmeny zasiahnu najmä tých, ktorí cestujú naprieč celou republikou.

Ako uvádza Železničná spoločnosť Slovensko, zmeny sa dotknú najmä vlakov IC, ktorým sa na trase z Bratislavy do Košíc pridá zastávka Bratislava-Vinohrady. Taktiež sa zjednotí systém zastavovania. "Budú mať jednotné zastavenia v Kysaku, Spišskej Novej Vsi, Poprade-Tatrách, Liptovskom Mikuláši, Žiline a Trnave," informujú na webe.

Nový grafikon sa pozitívne dotkne aj cestujúcich z Humenného. Okrem prípojov na Expres z Košíc vznikne aj prípoj na IC vlaky. Pre problematické prestupy v stanici Vrútky sa zvýši doba na prestup na vlak smerom do Zvolena a zásadne sa zvýši aj počet vlakov na trase Bratislava - Rajka.  

Okrem zmien, ktoré sa dotýkajú konkrétnych spojov pribudla aj nová služba pre cestujúcich s bicyklom. Od nedele ho môžu prepravovať vo vozňoch 2. triedy číslo 404 a 405. Napriek tomu musí cestujúci pre bicykel zakúpiť povinnú miestenku.

Všetky zmeny v grafikone nájdete TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy