Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Ako odolávať hejtu s noblesou? Ódor stavil na britský humor
Zdielať na

Ako odolávať hejtu s noblesou? Ódor stavil na britský humor

BRATISLAVA / Ľudovít Ódor ako dlhoročný významný ekonóm skočil do politickej jamy levovej. Od začiatku čelí kritike významnej časti politického spektra, ktorému jeho úradnícka vláda nastavuje zrkadlo v najnevhodnejšom čase – pred voľbami. Podľa nadšenej odozvy na sociálnych sieťach mu však jeho spôsob komunikácie s verejnosťou a zúfalými politickými neprajníkmi prináša uznanie i popularitu.

"Sme požiadali pána premiéra, aby vyrokoval 500 eur," vyjadril sa predseda hnutia OĽaNO a priatelia Igor Matovič. Predseda vlády na to reagoval, že "my nie sme obchodníci, ale odborníci. Aj keď sa to začína na písmeno O, je to trošku iná vec".

Predseda strany Smer-SSD Robert Fico sa na súčasného premiéra vyjadril, že: "je to Sorosov človek". Ľudovít Ódor na to odpovedal jednoducho: "ďakujem pánovi Ficovi, že ma jeho vláda nominovala na funkciu viceguvernéra NBS".

"Jeden pochádza od Sorosa, druhý od Sorosa..." povedal Robert Fico. Súčasný premiér to komentoval slovami: "čo sa stane, keď chudák umrie. Na koho budeme potom dávať všetky naše problémy?"

Od viceguvernéra NBS Ľudovíta Ódora by asi málokto očakával jeho schopnosť čeliť politickým útokom s nádychom nadradenosti od našich elít, ktoré sa uchádzajú o hlasy voličov v nadchádzajúcich voľbách. No a premiér Ódor sa odmieta zapájať do politických hádok v rámci predvolebného boja a na reakcie si našiel iný spôsob.

"Nebudeme sa hádať v médiách a mrhať drahocenným časom na nezmysly," stroho komentoval situáciu Ľudovít Ódor. "Pán Ódor zatiaľ vie reagovať na výhrady a útoky s anglickým suchým humorom," myslí si Václav Hřích, riaditeľ agentúry AKO.

Ľuboš Blaha, poslanec strany Smer-SSD, sa na adresu súčasného premiéra vyjadril, že "a teraz príde človek s charizmou chatbotu". Premiéra to však očividne nerozhodila a odpovedal, že "stále lepšie, než by to bolo charizmou iných vecí. Beriem to ako kompliment".

"On je stále sám sebou, aj keď tam príde nejaký troglobit," opísal prejav premiéra Arpád Soltész, politický komentátor TV JOJ. 

"Nemám dôvod útočiť. Prepáčte, akí sú odborníci. Ja tam nevidím jediného docenta, profesora, pán magister Ódor je možno odborník, ale nemám pocit, že je nejaký silný akademik," povedal expresívne v pléne Ľuboš Blaha. Ódora to však nevyviedlo z miery a na kritiku odpovedal: "rád by som sa podrobne vyjadril ku všetkým konštruktívnym a na faktoch založených pripomienkach pána Blahu. Ďakujem."

"A ten druhý, ktorý sa správa ako chruňo, vyzerá ako chruňo," dodal Arpád Soltész. "Som si myslel, že je to nejaký suchár, že len finančník, ale musím povedať, že má dobrý a kvalitný anglický humor," komentoval vyjadrenia Ľuboša Ódora predseda NR SR Boris Kollár.

"Vy ešte urobíte z Ódora boha a z prezidentky bohyňu," rozhorčene povedal Robert Fico.

Na otázku moderátorky v relácii Na Hrane TV JOJ, či je receptom na arogantných politikov sarkazmus, odpovedal, že: "Možno to nie je sarkazmus, ale to, aby sme nestrácali čas nezmyselnými debatami."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy