Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Rodina s dieťaťom havarovala na D1. Zasahoval aj vrtuľník
Zdielať na

Rodina s dieťaťom havarovala na D1. Zasahoval aj vrtuľník

KOŠICE / Záchranársky vrtuľník zasahoval na diaľnici pri Košiciach. Po šmyku vyletelo auto z cesty a niekoľkokrát sa prevrátilo. Sedela v ňom rodina s dieťaťom. Ako prví im vybehli na pomoc futbaloví tréneri a vodič autobusu, ktorý ich viezol zo zápasu.

"Nehoda sa stala na 425. kilometri v smere na Košice. Zasahujú tam hasiči z Bidoviec a strediska Košice-okolie s dvoma kusmi techniky. Zranené sú podľa prvotných informácií tri osoby, z toho jedno dieťa. Bližšie informácie k rozsahu zranení a ich zdravotnému stavu zatiaľ známe nie sú," uviedol operačný dôstojník.

Na mokrej diaľnici dostalo osobné auto šmyk. Všetko to videl na vlastné oči vodič autobusu, ktorý osobné auto tesne pred nehodou predbiehalo. Vodič autobusu okamžite zastavil na krajnici. Spolu s trénermi vybehli posádke osobného auta na pomoc. "Vybehli sme z autobusu, utekali sme im na pomoc," povedal vodič autobusu. 

Niektoré autá na diaľnici podľa vodiča autobusu ani nepribrzdili. Vrtuľník pristál až keď ešte s jedným autom zablokovali diaľnicu. "Potom som vlastne pomohol, aby s vrtuľníkom mohol pristáť," dodal vodič autobusu. "Posádka záchranárskeho vrtuľníka si na mieste nehody prevzala 9-ročné dieťa. Spolu s ním bola prevezená aj jeho matka," informovala hovorkyňa LZS Air Transport Europe Zuzana Hopjaková.

Napriek zraneniam sú všetci z posádky v stabilizovanom stave. Matku s dieťaťom previezol vrtuľník na Kliniku úrazovej chirurgie do Košíc. Pri pohľade na ich zdemolované auto sa to aj podľa skúsených záchranárov skončilo ešte jedným veľkým šťastím.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy