Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pozitívne testovaný pár z Vrábeľ: Žena poskytla TV JOJ rozhovor pred hospitalizáciou
Zdielať na

Pozitívne testovaný pár z Vrábeľ: Žena poskytla TV JOJ rozhovor pred hospitalizáciou

VRÁBLE / Medzi pozitívne testovanými sa v stredu objavil aj pár z mesta Vráble. Pracovali v Taliansku a na Slovensko sa vrátili v polovici minulého týždňa. Absolvovali testy a v stredu sa telefonicky dozvedeli verdikt, ktorého sa obávali. Kolegyňa Diana Pavlisová sa s nimi spojila - len pár minút pred tým, ako ženu odviezli do nemocnice.

Žena aj s priateľom už dlhé roky pracuje v reštaurácii v lyžiarskom stredisku v Taliansku. Zo Slovenska odišli v polovici decembra. Vrátili sa minulý týždeň v stredu."Prišli sme domov a hneď sa zatvorili v byte na sídlisku a tu sme zatvorení od stredy rána každý deň," priblížila infikovaná žena. 

Žena nám povedala, že ochorenie u nej začalo mierne zvýšenou teplotou, ktorú mala päť dní. V pondelok im aj s partnerom odobrali vzorky a v stredu sa dozvedali, že sú obaja nakazení Covidom 19. Jej sa stav sa však postupne začínal zhoršovať v nedeľu. "Ja sa cítim horšie, partner sa cíti dobre. Teraz sa mi posledné dva dni hlavne večer zvyšuje teplota na 38. Začala som kašľať a bola som taká slabá prvé dni," opísala svoj stav pacientka. 

Okrem vysokej teploty, ktorú má pani už asi tri dni, minimálne týždeň aj kašle. Povedala nám, že dlhé roky nebola chorá. Kašeľ, ktorý má teraz, pociťuje inak, ako pri bežnom prechladnutí. "Takýto priebeh som nikdy nemávala, tak som sa bála, že dlho to trvá. Taký až od pľúc cítim ten kašeľ, nemala som nikdy taký kašeľ," vysvetlila. 

​V tomto prípade sa však dá hovoriť o tom, že pár dodržal ukážkovo všetky opatrenia, aby nikoho iného v malom meste Vráble neohrozili. S nákupmi im pomohla rodina a do kontaktu neprišli s nikým. Aj keď po návrate z auta vystupovali v rúškach, skontrolovali, či nikto nie je vonku v okolí bytovky. "Nákupy robil syn, položil pred dvere a odišiel. Ja som sa s nikým nestretávala, nešla som nakúpiť, to by som sa neopovážila nikdy," dodala pacientka. 

Ženin stav sa postupne popoludní začal zhoršovať a lekári jej pre istotu odporučili hospitalizáciu. Jej partner sa má zatiaľ dobre. 

Celý rozhovor s infikovanou ženou nájdete vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy