Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pieseň ako poďakovanie zdravotníkom: Modrobieli anjeli, ktorí ukázali tvár bez masky
Zdielať na

Pieseň ako poďakovanie zdravotníkom: Modrobieli anjeli, ktorí ukázali tvár bez masky

TRENČÍN / Zdravotníci z trenčianskej fakultnej nemocnice dostali od svojej kolegyne, farmaceutky, darček. Naspievala pre nich pieseň, ktorá má byť poďakovaním za to, že sa starali o ľudí s Covidom. Modrobieli anjeli pracovali v maskách, no v jej piesni ukázali svoju tvár.

Pieseň ako prekvapenie si pripravila pre svojich kolegov z fakultnej nemocnice v Trenčíne Ľubica Hírešová. Je to jej poďakovanie za to, ako sa popasovali s pandémiou.

"Je to venované všetkým ľuďom, ktorí v tých ťažkých časoch nezostali ľahostajní," vysvetlila farmaceutka a speváčka Ľubica Hírešová. Vo fakultnej nemocnici pracuje ako farmaceutka a tak veľmi dobre vie, čo jej kolegovia počas pandémie prežívali. "Akoby z prvej rady som mala vždy tie informácie, takže som vedela ako sa kolegovia trápia a ako je to náročné," konštatovala Ľubica, ktorá pieseň naspievala. "My sme padali viacej ako na nos, my sme už boli v podstate vyťažení, vyčerpaní. Nebolo už kam, nemocnica bola úplne plná. Išli sme úplne na doraz," zhodnotil kritické chvíle primár na ARO, Tomáš Šulík.

"Chceli sme, aby to bolo niečo jednoduché a zároveň príjemné a pekné," opísala svoju pieseň Ľubica Hírešová. To sa aj podarilo. Mnohí zdravotníci mali pri počúvaní piesne zimomriavky. "Pre nás to bolo príjemné, také zadosťučinenie za to extrémne náročné obdobie," okomentoval pieseň primár Šulík. "Naša kolegyňa nás príjemné prekvapila. Aktivita, ktorá smerovala ako poďakovanie hrdinom druhej vlny je vnímaná veľmi pozitívne aj u nás v rámci nemocnice," reagoval riaditeľ nemocnice, Tomáš Janík. "Tí modrobieli anjeli dostali mená a tváre, takže pre mňa sú to určite hrdinovia," uzavrela Ľubica Hírešová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy