Skoro jasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Podnikaniu v oraní sa v Martinčeku darí
Zdielať na

Podnikaniu v oraní sa v Martinčeku darí

Podnikateľ Pavlík z Martinčeka pri Ružomberku má na svoju prácu osvedčenie od obecného úradu. Miestnym chodieva orať zem s koňmi a pluhom. Od jari až do zimy. <b>Pozrite si VIDEO</b>

Podnikať v oraní? Aj to sa dá. Vie o tom svoje podnikateľ Pavlík z Martinčeka pri Ružomberku. 53-ročný muž chodieva miestnym obyvateľom orať zem s koňmi a pluhom. A podniká na istotu. Vie vždy na sto percent, že o prácu má postarané od jari až do začiatku zimy.

Na prácu s koňmi a svojím pluhom má osvedčenie od obecného úradu. Zákazníci si ho objednávajú už dva mesiace dopredu a v jeho diári nenájdete ani jedno prázdne miesto. Orie pre celú dedinu a stíha dokonca zabehnúť pomôcť aj do susednej obce. "Denne vydržím aj 9 hodín za koníkom chodiť," hovorí podnikateľ. Práca to najľahšia nie je, ale vraj ho to veľmi baví.

Dedinčania sú s oráčom veľmi spokojní. Mnohým takéto oranie pomáha, keďže vlastnia úzke pásy zeme, kde by sa vraj s traktorom ani neotočili. A v Martinčeku vedia ako na to, aby bola úroda zemiakov výborná.

Zdielať na

Najčítanejšie správy