Skoro jasno
16°
Bratislava
Krajský súd potvrdil väzbu údajnému šéfovi podsvetia Černákovi
Zdielať na

Krajský súd potvrdil väzbu údajnému šéfovi podsvetia Černákovi

Zdroj: TV JOJ

Údajný mafiánsky šéf Mikuláš Černák bude naďalej čakať na svoj súdny proces vo väzbe.

Údajný mafiánsky šéf Mikuláš Černák bude naďalej čakať na svoj súdny proces vo väzbe. Krajský súd v Prešove minulý týždeň nevyhovel Černákovmu odvolaniu proti verdiktu okresného súdu, ktorý v polovici marca Černákovi predĺžil väzbu pre obžalobu v prípade viacerých vrážd. O rozhodnutí dnes ČTK informoval hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák.
    

"Krajský súd v Prešove potvrdil rozhodnutie Okresného súdu, ktoré týmto nadobudlo právoplatnosť," uviedol Drimák. Dôvodom Černákovej väzby je podľa súdu obava z úteku a obava, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti.
    

Prokuratúra navrhla vo februári obžalovať Černáka z vrážd údajného policajného informátora Jozefa Filipa a bývalého policajta Gustáva Slivenského, a ďalej z likvidácie údajných členov podsvetia Emila Potáča, Pavla Lenárta, Milana Šipoša a Jozefa Štefana z 90. rokov. Černák čelí obžalobe i z organizovania vraždy Mariána Karcela, muža, ktorý ho v minulosti usvedčil z vydierania.
    

Okrem Černáka ponechal súd vo väzbe aj jeho švagra Jozefa Matulu. Ten podľa prokuratúry s advokátom Danielom Maukšom organizoval spolu s Černákom Karcelovu vraždu.
    

Očakáva sa, že proces s Černákom bude komplikovaný. Spis má už v súčasnosti takmer 10.000 strán. Černákovi hrozí v prípade dokázania viny výnimočný trest.

Zdielať na

Najčítanejšie správy