Polojasno
22°
Bratislava
Mestskí poslanci v Trnave sa budú zaoberať ďalšou petíciou
Zdielať na

Mestskí poslanci v Trnave sa budú zaoberať ďalšou petíciou

Zdroj: redakcia

Petície občanov za opätovné zaradenie Základnej školy na Limbovej ulici do siete škôl je na programe dnešného zasadnutia mestského zastupiteľstva v Trnave.

Schvaľovanie dvoch nových všeobecne záväzných nariadení, aktualizácia rozpočtu mesta na rok 2008, prerokovanie návrhu na voľbu nového kontrolóra mesta, ale tiež majetkové záležitosti aj riešenie petície občanov za opätovné zaradenie Základnej školy na Limbovej ulici do siete škôl je na programe dnešného zasadnutia mestského zastupiteľstva v Trnave.

V kongresovej sále mestského úradu (MsÚ) na Hlavnej ulici sa poslanci zídu o 13:00. Jeden z problémových bodov by malo byť prerokovanie petície za znovuzaradenie Základnej školy (ZŠ) na Limbovej ulici do siete ministerstva školstva. Od 1. januára 2006 škola funguje ako súčasť ZŠ na Gorkého ulici, ktorá je vzdialená približne 300 metrov.

Pod petíciou podpísaní rodičia žiakov a obyvatelia sídliska Linčianska, kde sa sporný objekt školy na Limbovej ulici nachádza, sú však presvedčení, že je opodstatnené, aby škola existovala ako samostatný subjekt.

Ako však uviedol primátor mesta Štefan Bošnák, má výhrady voči tejto petícii. "Tí ľudia, ktorí ju pripravovali, nedali občanom pravdivé údaje," spresnil. Podľa primátora práve súčasný stav umožňuje v budúcnosti pri väčšom počte detí na sídlisku Linčianska opätovné osamostatnenie školy.

Predkladatelia petície sú však presvedčení, že škola na sídlisku Linčianska má výhodnejšiu polohu, lepší športový areál, lacnejšie vykurovanie a ďalšie výhody. Aj napriek tomu vedenie školy na Gorkého ulici postupne presúva žiakov z Limbovej s odôvodnením, že časť priestorov na Limbovej by mohla prenajať Trnavskej univerzite.

Pod petíciu sa podpísalo 1 700 občanov. Zlúčenú ZŠ na Gorkého ulici navštevuje v tomto školskom roku 675 žiakov, ktorí sú zaradení do 34 tried. Škola sa nachádza v lokalite, do ktorej spadá niekoľko ulíc a obytných blokov so sústredeným rómskym obyvateľstvom mesta Trnava. Približne 25 percent žiackeho osadenstva sú deti z rómskych rodín. Škola je tiež cvičnou školou pre Pedagogickú fakultu Trnavskej univerzity.

Zdielať na

Najčítanejšie správy