Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
V bytovke Rómovia kradli elektrinu
Zdielať na

V bytovke Rómovia kradli elektrinu

Polícia vo Zvolene obvinila dvadsaťsedem obyvateľov bytovky z krádeže. <b>Pozrite si VIDEO</b>

Polícia vo Zvolene obvinila dvadsaťsedem obyvateľov bytovky z krádeže.

Obyvatelia paneláku totiž na čierno odoberali elektrickú energiu. Energetikom tak spôsobili takmer dvestotisícovú škodu. Dvadsaťsedem bytov z tohto paneláku bolo protizákonne napojených na elektrickú energiu.

Kým však elektrikári stihli poodstrihávať všetky káble a zapečatiť rozvodové skrine, obyvatelia bytovky čiernymi odbermi spôsobili energetikom takmer 200 tisícové dlžoby. Po policajnej razii zostali bez elektriny takmer všetky rodiny z bytovky.

"Bolo obvinených dvadsaťsedem osôb z krádeže," povedala krajská hovorkyňa Magda Faltániová. Ľudia bývajúci v paneláku sú zo zásahu rozhorčení. "Málo peňazí berieme a za čo máme platiť elektriku?" povedal jeden z nich.

Celý panelák je doslova v katastrofálnom stave, v mnohých bytoch netečie voda či chýbajú vchodové dvere. Rodiny tak nedoplatky na elektrine veľmi netrápia a s ich vyrovnaním sa zjavne neponáhľajú. "Prečo by som mala platiť byt, keď v byte nemám nič," povedala nám mladá mamička.

Obyvateľom obvineným z krádeže elektriny teraz hrozí až 2-ročné väzenie. Ani táto hrozba im však nebráni v tom, aby opäť pokúšali šťastie. Ako sme sa sami presvedčili, v rozvodových skriniach už boli nanovo pripojené káble na čierne odbery.


Viac uvidíte v Novinách TV JOJ o 19.30.
 


Zdielať na

Najčítanejšie správy