Jasno
17°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Odstupujúci minister obrany Kašický zrušil predražené tendre
Zdielať na

Odstupujúci minister obrany Kašický zrušil predražené tendre

Zdroj: TV JOJ

Odstupujúci minister obrany František Kašický (Smer-SD) dnes nariadil zrušiť tri sporné súťaže na upratovanie a údržbu objektov kasární.

Odstupujúci minister obrany František Kašický (Smer-SD) dnes nariadil zrušiť tri sporné súťaže na upratovanie a údržbu objektov kasární. Ministerstvo o tom informovalo na svojej internetovej stránke. Práve tieto predražené tendre pripravili Kašického o kreslo ministra obrany. Vo funkcii by ho dnes mal nahradiť doterajší štátny tajomník ministerstva Jaroslav Baška.

Kašický sa rozhodol vzdať svojej funkcie vo vláde v piatok po tom, čo médiá informovali o predražených tendroch. Ministerstvo vyhlásilo súťaž na upratovanie vnútorných kasární a ich letnú a zimnú údržbu na najbližšie štyri roky za približne štyri miliardy korún. Doposiaľ však úradu stačilo na pokrytie týchto služieb omnoho menej peňazí.

Očakáva sa, že Kašický dnes dopoludnia oficiálne podá demisiu do rúk prezidenta Ivana Gašparoviča. Hlava štátu by mala následne vymenovať za ministra obrany bývalého poslanca Smeru-SD Bašku.

Zdielať na

Najčítanejšie správy